Den 1.180 meter lange Bjørgatunnelen som inngår i fylkesveg, 211 i Sørreisa kommune, ble tidligere i vår lagt ut på anbud for oppgradering. Prisene er litt lavere enn det byggherren regnet med på forhånd.

– De fleste er litt lavere enn det vi hadde anslått. I forkant laget vi en oversikt over alle prosessene og priser, for å kunne gi oss en pekepinn, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Lauransen til Folkebladet.

Lokal

Fra lokale entreprenører er det kun Nordhaug maskin fra Sørreisa som har levert et anbud på tunellen.

De har satt opp en pris på 20,473 millioner kroner for arbeidet med å oppgradere tunellen. Lauransen forteller at laveste pris ikke alene avgjør anbudsvinner.

– Det er et av kriteriene, men vi kontrollerer samtidig at alle tilfredstiller de formelle krav, som gjennomførsingsevne og rett erfaring til jobben som skal utføres. Vi har nå gjort en kvalitetsvurdering av alle innsendte tilbud og sjekker at alt er i henhold til det vi har etterpurt i forbindelse med kriterier i kontrakten. Disse er nå sendt inn til en nemnd for etterkontroll.

Start

Han forteller at oppstarten kommer an på anbudsvinner.

– Vi gjør tunnelen tilgjengelig fra 14. august, så skal den være ferdig til 1. april 2018. Nå har vi sendt inn anskaffelsesprotokollen til anskaffelsesnemda for etterkontroll, og når den i neste uke kommer tilbake til oss, vil vi kunne tilby noen jobben. Deretter er det ti dager en kan klage på vedtaket, avslutter Lauransen.