Storegga Entreprenører og Storegga Betong er flaggskipene i Storegga-Gruppen. Storegga Entreprenør omsatte for 95,5 millioner kroner mens Storegga Betong hadde en omsetning på drøyt 65 millioner kroner. Storegga AS, som består av Storegga Betong og eiendomsmassen hadde inntekter på 7,1 millioner kroner. Tilsammen er egenkapitalen i gruppen på 100,733 millioner kroner.

Ned 25 mill

Storegga Entreprenør opplevde en omsetningsvikt på 25 millioner kroner i 2016 i forhold til året før. Det gir ikke daglig leder Eivind Olsen søvnproblemer.

– Det ligger ikke noe dramatikk i dette. Dette har med størrelsen på prosjekter å gjøre. I 2015 hadde vi blant annet kjøkken- og messebygget til Forsvaret inne i regnskapet. Vi liker å ligge rundt 100 millioner kroner i omsetning, og vi var nesten der i fjor, sier Olsen.

Tross en markant omsetningsnedgang så sitter Storegga igjen med et resultat før skatt på 8,5 millioner kroner.

– Vi er veldig godt fornøyd med fjoråret. Og ikke minst er vi fornøyd med de ansatte. Vi har mange flinke folk, sier Olsen som ga de ansatte 1,2 millioner kroner i bonus. Det utgjør omlag 30.000 kroner for dem med fulle årsverk.

Eget prosjekt

Storegga så markedet an og visste at 2017 kunne bli et år med mindre store prosjekter Derfor har de satt i gang Jørnlia- prosjektet som er bygging av leilighetsbygg i Bardufoss sentrum.

– Vi visste at markedet ville bli litt mindre i år, og derfor satte vi i gang med egenutviklingsprosjektet i Jørnlia. Det er et prosjekt til flere titalls millioner kroner, sier Olsen.

Og det er nettopp Storegga-Gruppens økonomiske soliditet som har virkeliggjort Jørnlia. Samme soliditet førte til at Storegga Betong bygde ny betongstasjon til omlag 15 millioner kroner uten lån.

– Det kan vi gjøre fordi vi har bygd opp solid kapital over mange år, sier Thor Olsen, som grunnla bedriften i sin tid.

Gullgruve

Storegga Betong har vist seg som en solid gullgruve for Storegga-Gruppen. Bedriften omsatte i 2016 for solide 65 millioner kroner og sitter igjen med et resultat på bunnlinja på 12,6 millioner kroner.

– Omsetningen og resultatene de siste to årene har egentlig vært unormalt høye. Det var stor aktivitet i Finnsnes-regionen, fiskeindustri på Senja, tunnelbygging og Forsvaret. Ser du på historien var 2015 det første året vi var over 50 millioner kroner i omsetning. Normalt har vi ligget på 40-45 millioner kroner, sier daglig leder Terje Bakken.

Han legger til at bedriften bygde nytt blanderi på Andslimoen og kjøpt en ny betongbil i 2016.

– Vi bygde uten lån. Pengene brukes til drift og eierne lar oss bruke egenkapitalen til å investere, sier Bakken.

I år ser det derimot ut som om ting har normalisert seg.

– Ja, i år blir det mye dårligere. Det er ingen store prosjekter i år og det ser ut som om dette året bringer oss tilbake til normalen, sier Bakken.