IL Pioner Fotball, Tranøy Kommune, Botnhamn ungdoms -og idrettslag og Øvre Salangen IL fikk alle invilget sin søknad til SNN-fondet. Samtlige fire fikk hele beløpet de hadde søkt om. SNN har i flere år bidratt med støtte til kunstgress-anlegg gjennom sitt SNN-fond. Bidragene har vært med på å bygge rundt 90 baner i landsdelen.

Flere klubber

Tranøy Kommune fikk en sjekk på 420.000 kroner, på vegne av fotballmiljøet i kommunen, til det som skal bli en 9`er bane. I dag har de bare en grusbane, som brukes for trening og kamp for aldersbestemte lag. Anlegget er kostnadsberegnet til 2,9 millioner kroner og det er tenkt at flere klubber i området kan bruke det. Som Vangsvik IL, Tranøy Ballklubb og Sør Tranøy IL.

Helårsanlegg

IL Pioner Fotball ble tildelt 500.000 kroner. Kunstgressbanen skal ligge der deres grusbane i dag ligger, og planen er at det skal være et helårsanlegg med undervarme.

– Vi ligger 150 meter unna fjernvarmeledningen til Senja Avfall. Kostnadene knyttet til fjernvarmen er jo sånn sett ganske liten. Planen er et undervarmeanlegg som skal smelte snøen. Får vi det til, så har vi grønn matte hele året, sier leder i kunstgress-komiteen i Pioner Fotball, Geir-Henning Wintervoll.

Det vil bli en full 11`er bane og de har hatt årsmøtevedtak på at kostnadene skal bli på under ti millioner kroner. De håper å ha banen ferdig til høsten.

– En kickstart

Også Botnhamn ungdoms og idrettslag fikk tildelt 500.000. I dag har de en grusbane og de startet kunstgress-prosjektet i 2012. De har planer om en 9`erbane, men har litt som gjenstår før de er i mål.

– Dette var litt uventet. Det er litt arbeid som gjenstår før vi kan sette spaden i jorda, men det gir en kickstart dette her, sier kasserer i ungdoms og idrettslaget, Henning Strand.

– Enormt

Øvre Salangen fikk 300.000 kroner fra SNN-fondet. Til forskjell fra de andre har klubben et anlegg som allerede er i bruk, en 9`erbane.

– Det er helt enormt, det er helt rått. Det var ikke forventet dette her, sier styremedlem Odd-Lennart Tomassen.

Han kan også fortelle at prosjektet stoppet opp for en del år siden, men at en bok skrevet av Åsne Seiersdal ga de ny giv.

– Hun skrev en bok som het «en av oss», og der skriver hun om Simon Sæbø, tidligere medlem av Øvre Salangen og han vokste opp på banen der. Han ble skutt på Utøya i 2011. Hun har skrevet noen kapittel om han, og hun er jo ofte på Sjøvegan og prater med familien hans. Hun ga 50.000 av overskuddet fra boka til oss. Det ga oss en inspirasjon. Da endret vi også navn til «Simon-banen», forteller Tomassen.

– Det gjorde at vi tok dette opp igjen. Vi fikk litt ekstra energi og tenkte at nå må vi gjøre det, og så kom dette her oppi det hele, sier Tomassen mens han ser på sjekken fra Sparebank 1.

– Skulle endret slagord

Det var en glad og fornøyd gjeng som representerte sin klubb og kommune hos Sparebank 1 på Finnsnes, onsdag. Og de var fryktelig takknemlige for pengestøtten.

– Dette er en fantastisk stor gavepakke til idretten, det betyr mye. Det er nesten så slagordet deres skulle blitt endret fra «for Nord-Norge» til «for idretten», strålte leder i Pioner Fotball, Gunn Bodil Strømseng.

– For fotballen gjør kunstgress at det kan drives god aktivitet i større deler av året. Gode trenings og kampfasiliteter gjennom kunstgress er spesielt viktig for Nord-Norge med vårt klimatiske forhold, sa banksjef Siri Lund i Sparebank 1 Nord-Norge, avdeling Midt-Troms.