Jentene reiser ned førstkommende mandag og skal trene med Røa Elite mandag og tirsdag, og med Vålerenga torsdag og fredag. Onsdag skal de overvære oppgjøret mellom de to lagene i NM-cupen.

– Spennende

De to jentene ser naturligvis frem til Oslo-oppholdet.

– Det blir nok spennende og lærerikt å være der nede. Å få kjenne litt på nivået til de beste damene i Norge, sier jentene til Folkebladet etter trening, onsdag kveld.

Begge klubbene tilhører norges øverste divisjon for damer, Toppserien. Jentene tror det blir interessant å se forskjellene mellom de to klubbene.

– Det blir nok også spennende å se på forskjellen i de to klubbene, på hvordan treningene deres er, sier Lea.

De forventer naturligvis et langt høyere nivå enn det de er vant med, spesielt når det kommer til tempoet. De sier at de helt sikkert kommer til å kjenne på nervene, men håper at de kan klare å slippe seg løs og vise hva de kan.

– Når man først er der nede, så vil man jo prestere bra og vise hva man kan, sier Lea Sørensen.

Lyst til å satse

Det er to ambisiøse jenter som skal til Oslo å prøve seg med de beste.

– Hvor mye satser dere på fotballen?

– Man har jo lyst til å satse så langt det går, sier Lea.

– Vi trener jo ganske mye og ofte, føyer Emma til.

Og jentene roser treningsopplegget de har i FK Senja/FIL, hvor de mener man får muligheten til å virkelig kunne bli god.

– Jeg føler vi har et ganske seriøst opplegg på laget slik det er nå. Jimmy (Nilsen, trener) legger opp treningene bra om man ønsker å satse, mener Lea, og får støtte av lagvenninen.

– Ja, jeg føler at det er et bra opplegg både for å være med for å ha det artig, og for å være med for å bli ordentlig god. Trenerteamet har et veldig seriøst opplegg rundt spillergruppa, mener Emma Dalgård.

Og i de to klubbene de skal trene med, finner man lokale spillere som har tatt steget. Elisabeth Jeppesen fra Silsand spiller i Røa, mens Tina Dalgård og Frida Lyshoel fra Finnsnes spiller i Vålerenga. Det inspirerer jentene.

– Man håper jo å ta samme veien som de har gjort, og kommet seg opp på høyeste nivå i Norge, sier Emma.

Jenter som vil noe med fotballen

Trener for FK Senja/Finnsnes, Jimmy Nilsen, er full av lovord om de to jentene.

– Det er to jenter som står på og som har jobbet godt, hatt fin utvikling, og da har vi lyst til å belønne de med at de får dra ned å se hvor toppnivået ligger i Norge. Det er to jenter som vil noe med fotballen, og som viser det, forteller Nilsen.

Dette er også bakgrunnen for at nettopp disse to får denne sjansen. Nilsen beskriver de to spillerne slik:

– Emma er teknisk meget god. En terrier som aldri gir seg. Hun har veldig god basisteknikk og har godt blikk for spillet. Hun har utviklet seg veldig bra. Lea har en veldig god venstrefot, er kjapp og har også god basisteknikk. Hun har også tatt store steg og vært glimrende for oss i store deler av sesongen.

Han håper at jentene klarer å senke skuldrene når de trapper opp på treningene med Toppserie-klubbene.

– De må bare dra ned å kose seg, senke skuldrene og ha det artig. Det er det det er snakk om.

Røa spiller samme formasjon som FK Senja/Finnsnes (4-3-3), og det er en av grunnene til at de ønsker å sende jentene dit.

– De spiller samme formasjon som oss , så da får de se litt hvordan Røa jobber og om de kan kjenne det igjen i forhold til hvordan vi jobber her.

Flere kan få sjansen

Treneren er ikke fremmed for at også flere av spillerne kan få en sjanse som dette senere.

– Det er flere som vil få sjansen. Stå på, jobb godt, og det vil dukke opp nye muligheter. Vi har gode kontakter, smiler han.