Ordfører Geir-Inge Sivertsen (Høyre) og Frp-politiker Frode Sander Haug kunne tirsdag glede FIL Allianse med at de får full momskompensasjon på anlegget sitt, hvor det blant annet er bygget nye kontorer, møterom og garderobeanlegg.

– Man må vel kunne si det slik at vi er her på oppdrag for regjeringen, smiler Sivertsen.

Full kompensasjon

Med seg i bagasjen hadde nemlig ordføreren oversikten over hvilke anlegg som får full momskompensasjon i år. Og Lenvik har forsynt seg grovt av potten.

– Lenvik har fått støtte til desidert flest prosjekt i hele Troms. Av de totalt 5,6 millionene som deles ut i vårt fylke, har Lenvik sikret seg over halvparten, slo Sivertsen fast.

Totalt deles det på landsbasis ut 199 millioner kroner i momskompensasjon.

– Det må også kunne nevnes at dette er fjerde året på rad vi klarer å betale ut full momskompensasjon, legger Haug til.

Av potten som går til Troms, får FIL Allianse like i overkant av to millioner kroner.

– Her er det investert for store penger, og uten full momskompensasjon ville det nesten vært umulig å få til slike prosjekt, sier ordføreren.

Aktivitet og bolyst

Og han er veldig glad for den jobben gjøres rundt om i alle lag og foreninger.

– Dette er et kjempegodt og nødvendig bidrag til den utmerkede jobben som gjøres. Og det er et bevis på at det er et aktivt lag- og foreningsmiljø i vår kommune, sier Sivertsen.

– Slike tiltak, som for eksempel har blitt gjort her av FIL Allianse, skaper aktivitet og bolyst. Det er ingen tvil om at dette er god bruk av samfunnets midler, legger ordføreren til.

– Dette er med på å sette fokus på den jobben lagene gjør, skyter Haug inn.

Og i FIL Allianse er de glade for pengene som nå kommer inn.

– Vi har jo vært litt spent på om vi ville få full uttelling, og det har vi jo fått i år, sier Arnfinn Hansen.

– Så da går de pengene rett inn til banken, fortsetter han med et smil.

– Det er klart at dette er midler som hjelper på drifta vår, legger Ingvald Berntsen til.

I dag har alliansen et lånebeløp på litt over syv millioner kroner.

– Når vi har fatt alle tilskudd, og tillegg på tippemidler, så vil vi sitte igjen med et totalt lånebeløp på 790.000 kroner på et byggeprosjekt på over 10 millioner kroner, forklarer Hanssen.

– Å få full momskompensasjon er nesten en forutsetning for å sette i gang med slike prosjekter, sier Berntsen, og legger til at også anleggsmidler er utrolig viktig for idrettslagene.

Men anlegget er ikke ferdig. Nå er planene blant annet å få oppgradert de gamle garderobene til samme standard som de nye, samt å få utvidet banen, og få på plass nytt dekke.