Bakgrunnen er at Sortland ikke klarer å stille lag og komme i tide til kampstart.

Protest

Kampen mellom FK Senja og Sortland ble spilt i første serierunde og gjestene fra Sortland vant 1-0. Etter kampen protesterte imidlertid FK Senja på at Sortland-kaptein Marius Jørgensen spilte kampen. Han fikk direkte rødt kort i siste seriekamp i 2016, og skulle dermed stått over serieåpningen.

Forrige uke kom datoen for omkampen og det ble bestemt at den skulle spilles denne uken, onsdag 14.juni klokka 18.30. Men nå er altså kampenutsatt atter en gang.

Skal ha den spilt før ferien

Walter Johnsgård er klar på at kampen må spilles så fort som mulig og før lagene i 3.divisjon tar ferie.

– Vi har spilt inn til forbundet at vi må få den spilt før ferien. De (Sortland) ville jo ha den spilt i høst i september, men det blir knotete for oss, i og med å få folk til dugnad, komite og sånne ting. Arrangementsbiten rett og slett, forklarer han.

– Så vi har spilt inn til forbundet at vi skal ta det i midtuka en gang før ferien. 21.juni eller 29.juni kan være datoer ut fra vår spilleplan. Det innspillet har Sortland fått, og hvis ikke det heller går får forbundet gripe inn og bestemme en dato. Så da får de ta en avgjørelse, for vi vil ha den unna veien, sier Johnsgård videre.

Vil unngå hengekamp

Å få kabalen med bane, arrangement, komite og de tingene til å gå opp, er èn ting.

Å slippe å ha en hengekamp til langt utpå høsten mener han imidlertid er det viktigste.

Til slutt mener han at det ikke er de som bør straffes for dette.

– Jeg føler det ikke er vi som bør straffes for dette. Vi har kommet med forslag til datoer helt fra 29.mai og fremover, forteller han.