Mandag formiddag var Stonglandet skole på Senja på tur i fjæra for å rydde søppel, da en håndfull elever plutselig fant en død person.

Politiet rykket ut til stedet og det ble konstatert at personen bar preg av å ha ligget lenge i havet. Identiteten til den døde er foreløpig ikke kjent, og personen ble sendt til Tromsø for obduksjon og identifikasjon.

Det var en til dels sjokkartet opplevelse for elevene å finne en død person i fjæra, fortalte rektor Geir Tormod Eidissen.

- Bra møte

Kommunens kriseteam ble tilkalt og kom raskt til stedet. Det ble også avholdt et folkemøte på skolen mandag kveld.

- Vi hadde et godt møte der foreldre og elever fikk snakke ut, sier leder av kriseteamet Dag Rydmark til Folkebladet tirsdag.

Rydmark forteller i underkant av 20 personer møtte på møtet; elever, foreldre, lærer og kriseteam.

- Vi gikk igjennom hendelsen, opplevelsen av situasjonen og fortalte om vårt tilbud til de som måtte trenge det, sier Rydmark.

Det kom også en oppfordring fra en av foreldrene som kriseteamet valgte å følge.

Folkebladet-TV: Likfunn på Sør-Senja

- Vi gjorde et grep hvor vi startet skoledagen i dag, tirsdag, med å gi en orientering til elevene som går i 1. til 4.klasse. De var ikke direkte berørt av dette, sier Rydmark.

- Vi syns det var veldig viktig å gi den samme type informasjon til dem som de andre elevene hadde fått, sier Rydmark.

Imponert over elevene

Han er imponert over måten elevene har taklet og reflektert over funnet på.

- De tar det så omsorgsfullt. De viser slik omsorg for den som er forulykket, og ikke minst for de pårørende som har mistet noen.

Kriseteamet hadde tirsdag ettermiddag et oppsummeringsmøte.

- Dersom noen ønsker kontakt med oss er hjelpeapparatet til disposisjon. Alle er i beredskap dersom noen ønsker hjelp eller noen å prate med, sier Rydmark.