- Jeg vil ikke ha vært dette foruten ettersom det var et veldig bra opplegg. Det var faktisk mer innholdsrikt enn jeg hadde sett for meg, sa Jørgen da det søndag ettermiddag var tid for å oppsummere det spennende døgnet i Oslo.

Det gikk praktisk talt i ett fra han og Sverre landet på Gardermoen, til de gikk av flyet i Tromsø og gjorde seg klare for å spille for G 19-laget. Begge de to hovedstadsutsendingene er fast inventar både på klubbens eldste aldersbestemte lag og toerlaget i 4.divisjon. Innhopp i 2.divisjon har det også blitt på tenåringene som har ambisjoner på fotballbanen. Det var på langt nær bare de sportslige prestasjonene som førte til at de fikk tilbud om å bli med.

Fine representanter

Sæterbø Larsen og Skoglund , som går det første året på videregående, er fine ambassadører for klubben. Stine Gundersen i Troms Fotballkrets forteller til Folkebladet at det var et krav at de klubbene som hadde lyst til å ha med spillere var sertifisert eller var i en prosess for å bli det. Hun ble også positivt overrasket over opplegget. Gundersen synes det er på sin plass å gi ros til Norges Fotballforbund og OBOS som står bak dette tiltaket.

- Det er de fire nordnorske fotballkretsene som er invitert hit i forbindelse med Tsjekkia-kampen. Vi har prøvd å sy sammen et mest mulig interessant opplegg, sier Thore Andre Krystad i Norges Fotballforbund. Krystad var en av mange som sto på at Finnsnes-spillerne skulle få en best mulig opplevelse.

Første Ullevaal-visitt

Det mest interessante var kanskje foredraget med damelandslagsspilleren Cecilie Dekkerhus, omvisningen og da de fikk se hvordan det jobbes når det produseres TV-sendinger. Jørgen, Sverre og de andre ble en smule overrasket da de fikk se, og ikke minst høre hvor mange personer som må til for å få produsert den type sendinger. Stort var det også å få se landslagsspillerne live.

- Jeg har ikke vært på Ullevaal før. Derfor var det ekstra spesielt for meg å få sette beina på Ullevaal. Jeg synes også det var kjekt å høre Jan Gunnar Solli fortelle om hvordan Norge skulle spille og den inngangen guttene og laget hadde til denne landskampen, sier Jørgen, som har en drøm om å bli så god at han på sikt kan få muligheten til å spille i eliteserien. Lysten til å satse på fotball ble ikke akkurat mindre etter at han hadde vært rett på landslaget og menneskene rundt. Sæterbø Larsen var takknemlig for at han fikk den muligheten.