Finnsnes tok ledelsen rett før pause med Sander Birkeland, etter en nokså god førsteomgang hvor begge lag skapte flere målsjanser. Etter hvilen ble FIL spilt fryktelig lave, men 1-0 ledelsen sto seg helt til man var inne på overtid. På overtiden gikk imidlertid alt galt. Først stanget Semming Graff Nygård inn 1-1 og utligning. Deretter gikk FIL rett opp i angrep og fikk seg en corner. Corneren ble klarert ut og bortelaget kontret inn 2-1 seier. Dermed snudde kampen på overtid i løpet av to minutter.

Tøft mentalt med motgang

Forrige hjemmekamp ledet man 2-0 mot Bærum og hadde full kontroll, men slapp plutselig inn tre mål på 12 minutter i andreomgang. På spørsmål om kollapsene på hjemmebane er en mental greie, svarer FIL-spiss Vebjørn Grunnvoll slik:

– Det kan godt være, det kan godt hende det er noe mentalt i det. Det er tøft med så mye motgang når vi har forventet selv at vi skal være såpass god i år. Samtidig så har vi kvaliteter til å snu det, vi må samle oss i bunnen og snu det, sier han.

FIL-trener Bjørn ”Bummen” Johansen svarer slik når han får det samme spørsmålet:

– Man kan godt lage det til en mental ting, men det er forskjell på å ha selvtillit og ikke ha det. Nå spiller vi litt uten selvtillit, spesielt på hjemmenbane, og vi ble altfor engstelige i dag, sier han.

– Mister gangsynet

”Bummen” sier de ville vært knust også på 1-1, men kontringen som ga 2-1 gjorde fadesen helt komplett.

– Vi står jo å klør oss i ræva. Vi er jo faen ikke kyniske nok. Det er akkurat slik at vi mister gangsynet helt og bare pøser på. Så kontrer de inn 2-1 på vår corner. Det gjør jo dagen komplett. 1-1 hadde vi følt oss knust av, nå taper vi i tillegg, så da kan du jo tenke deg hvordan det er, sier en tydelig frustrert FIL-trener.

Da Vebjørn Grunnvoll ble byttet ut etter 72 minutter la FIL om til en mer mer på midtbanen og bare en mann på topp. Det er noe de har hatt suksess med tidligere, og han føler ikke det var årsaken til at de tapte.

– Føler du at dere lyktes med det?

– Det er et fryktelig ledende spørsmål du har der, fordi den taktikken lyktes vi veldig godt med borte mot Raufoss da vi vant 3-1. Så vi har referansepunkter i forhold til hva vi bør gjøre. Vi leder 1-0 på hjemmebane og da var det rett å styrke midtbaneleddet. Vi hadde skapt lite i 2.omgang og så ikke noe grunn til å ha to spisser der oppe. Da regnet vi med at det skulle være lurt. Men når man da slipper inn to mål på overtid, så blir du jo ikke genierklært, du blir jo idioten, sier han.

Spilt lave

Grønntrøyene ble spilt veldig lave utover i andreomgangen, men det var ikke planlagt fra deres side.

– Nei, det er ikke planen at vi skal bli så lav. Vi skulle senke oss, men om det var rett eller ikke, det vet jeg ikke. Vi skal ikke bli så lav, og først og fremst ikke så passiv som vi blir. Det er det som først og fremst er problemet, mener Vebjørn Grunnvoll.

”Bummen” på sin side, mener likevel at det ikke burde vært noen fare å bli spilt lave.

– Nei, det var ikke planen, men å være lav burde jo ikke være noe farlig. Alle lag som kommer hit til Finnsnes er jo lav og ligger kompakt nede. Men vi er ikke gode i den fasen heller. Vi ligger lavt, men da må rommene være tett, sier han.

Treneren innser at de nå er et bunnlag, og forsikrer om at de skal jobbe hardt for å komme seg ut av det.

– Nå er det blytungt, skikkelig blytungt. Vi er der vi er, per nå et bunnlag, og det kreves det hardt arbeid for å komme seg ut av. Det er ingen enkel jobb, men det er bare å begynne på.

Også spillerne innser situasjonen.

– Hvordan er stemninga blant dere spillere om dagen?

– Både og. Vi skulle selvfølgelig ønske at vi var helt oppe der, men vi innser jo hvor vi er, og vi føler at treningshverdagen er bra. Det er ikke der det ligger, sier han.

–Nå skal vi samle oss i bunnen og vi skal begynne å vinne. Vi kommer ikke til å rykke ned, sier Grunnvoll klart og tydelig.