Styreleder i boligstiftelsen, Jon Myrmel forteller at bygget opprinnelig ble dimensjonert for en etasje til. Den gangen var det planer om hotell.

– Dette kan dras nytte av nå i forhold til å bygge leiligheter. Så har det meldt seg en del personer som er interessert i en slik boform, i første rekke pensjonister som ønsker å flytte ut av egne boliger og inn i en lettvint leilighet på Sjøvegan. Det planlegges heis og plass til egen bil ved bygget, sier Myrmel.

– Vi ønsker henvendelser fra interesserte på forhånd for å registrere navn og adresse. Interesserte som vil delta på informasjonsmøtet bes innen 15. juni gi melding ved e-post eller sms til Salangen boligstiftelse enten til undertegnede eller daglig leder Svein Ingvaldsen, fortsetter han.

Terrasse og utsikt over fjorden

– På bakgrunn av registrert behov, synes det mest aktuelt å bygge familieleiligheter med terrasse og utsikt mot fjorden, og et antall mindre leiligheter for førstegangsetablerere. Vi vil fra starten ta fremtidige beboerne aktivt med i utformingen av egen leilighet. Vi tar sikte på både selveierleiligheter og utleieboliger – tilpasset den enkeltes økonomi, fortsetter han.

Prosjektet planlegges gjennomført som fellestiltak mellom privat entreprenør og Salangen boligstiftelse.

Boligstiftelsen vil gå inn i rolle som veileder/ koordinator, og tar for sin del sikte på eventuelt kjøp av enkeltleiligheter til utleie. Unge i etableringsfasen vil da være prioritert målgruppe. Formålet med markedsundersøkelsen å finne ut om det er grunnlag for å gå i gang med prosjektet, nå når Coop flytter ut av bygget. Derfor inviteres det til informasjonsmøte på ettermiddagstid i midten av juni.

Eierne av Sjøvegan Byggevare AS Byggtorget skal overta det 1200 kvadratmeter store bygget fordi Coop skal bygge ny butikk. Nybygget er planlagt ferdig på våren 2018. De nye eierne av gamlebygget har blant annet planer om å starte med utsalg av båter, båtmotorer og annet maritimt utstyr.

– God idé

– Vi er i forhandlinger med Boligstiftelsen og er enige om en pris som er grei. Om det viser seg at det er interesse blir vi enige, sier en av eierne, Tor- Arne Chruickshank.

– Jeg mener dette er en god ide. Det er jo mange som ønsker å selge eneboligen og kjøpe leilighet. Jeg ser også for meg at dette kommer til å bli en forskjønning av bygget. Det skal ikke bygges på en etasje til med flatt tak, forsikrer han.

forskjønning: Tor Arne Chruickshank blir en av eierne av det gamle Coop-bygget.