Det er førstkommende tirsdag den tradisjonelle dagen avvikles. Nå for første gang ved Senja videregående skole avdeling Finnfjordbotn.

Motorbrøldagen har siden 2011 blitt arrangert i regi av TIP-linja ved Senja videregående skole avdeling Gibostad, men nå som linja er flyttet til Finnfjordbotn legges arrangementet naturlig nok dit.

Formålet er å hedre førsteklasseelevene som i løpet av året har jobbet med et motorprosjekt.

- Det blir nok veldig bra og samtidig som vi skal vise fram motorene vi har jobbet med, er det lovet å komme mange utstillingsbiler, sier Mikalsen.

Grilling i sola

I år skal også andreklasseelevene ved samme linje, samt elevene ved restaurant- og matfag være med.

- Det blir derfor grilling i suverent pent vær - akkurat som tidligere år, sier han.

Forskjellen i år er, ifølge Mikalsen, at Motorbrøldagen forhåpentligvis blir større enn tidligere.

- Vi har indisier på at det kommer folk fra blant annet Bardufoss og Rossfjord. Vi vet ingenting enda, men vi håper selvsagt på rekordstort oppmøte, forteller han.

- Ta turen

Elevene i førsteklasse ved TIP-linja har gjennom prosjektet demontert Volvo-motorer, for så å sette de sammen igjen.

- Det har vært veldig interessant og lærerikt, sier Mikalsen og påpeker at Motorbrøldagen er noe av det siste som blir gjort før sommerferien endelig kan starte.

- Derfor oppfordrer jeg alle som ønsker å ta turen til å komme. Hvis noen vil stille ut sin bil, er det bare å ta kontakt, sier han.

- Kan alle stille ut bilen sin?

- Man bør ha en litt spesiell bil, enten en veteran eller en som ikke «alle andre» har. Litt dumt hadde det vært hvis det kom en vanlig Golf, sier Mikalsen.

Ifølge han er det allerede avklart at ulike kjøretøyer som trailere og veteranbiler skal stille ut.

Martin Mikalsen, førsteklasseelev ved TIP-linja i Finnfjordbotn, håper på stort oppmøte når Motorbrøldagen arrangeres tirsdag neste uke. Foto: Privat