MS «Mulegga» på vei inn til Senjahopen lastet til ripa med blåkveite. Båten var eid av Inge Mikalsen i Steinfjord, og han og mannskapet hadde ligget ute og stubbet med line ei uke for å ta fangsten, som besto av anslagsvis 30-40 tonn blåkveite.

Inge Mikalsen var kjent som en hardhaus av en fisker. Faren døde da han var seks år, og han lærte tidlig å stå på egne bein. 62-fotingen «Mulegga» kjøpte han i 1961, fra Bjarne Hansen i Tromsø. Før den tid hadde han hatt to andre og mindre båter. «Mulegga» var en Nygaardsvold-båt, bygget på Rognan i 1937.

Under blåkveitfisket var de 8-10 mann om bord. Inge Mikalsen kondemnerte «Mulegga» i 1971. Etter det rodde han ei tid sammen med sønnen Kjell på MS «Strandby» før han gikk i land og overtok fiskebruket i Steinfjord sammen med sønnene Kjell og Eiolf.

Her drev de med saltfisk og rekeproduksjon. På det meste sysselsatte bruket 25 mennesker. Bruket gikk konkurs sist på 80-tallet. Inge Mikalsen var 74 år da han døde. Takk til Eiolf Mikalsen for opplysninger.

Tekst: Vidar Bjørkli. Bildet innsendt av Torbjørn Olsen, Senjahopen.