Selskapets strategi er på sikt å øke verdien av det råstoff som tas inn i Stella Polaris sitt produksjonsapparat, skriver selskapet i ei pressemelding fredag.

Dra nytte

– Målet er å kunne dra langt større nytte av den store nasjonale ressursen som norske reker i Barentshavet utgjør, opplyser direktør i Stella Polaris AS (produsentselskapet), Tom Harry Klausen.

Nordahl har blant annet erfaring fra ulike stillinger som markedsdirektør i Eksportutvalget for fisk, salg -og markedsdirektør i Hurtigruten ASA, fiskeriutsending til Portugal og regiondirektør i Sjømatrådet, som han nå forlater.

- Lokal forankring

Det å få muligheten til å jobbe for et selskap med lokal forankring, og som har klart seg gjennom tykt og tynt siden 1968, gjør en ydmyk. Den stayerevne og langsiktighet disse eierne har utvist, står det stor respekt av. Sammen med eiere og dyktige medarbeidere, ser jeg veldig frem til å få være med å utvikle selskapet videre, sier Bue Nordahl.

Rekenæringen har historisk vært en av de raskest voksende i norsk fiskerinæring. Toppen ble nådd på slutten av 1980-tallet, da det var etablert 26 fabrikker langs kysten av Troms og Finnmark. I dag er det kun to selskap igjen, der Stella Polaris er det med størst kapasitet (15.000 tonn pr år).

Potensial

– Rekenæringen har et stort potensiale, med cirka 70.000 tonn råstoff tilgjengelig i Barentshavet, sier Tom Harry Klausen.

– Skal vi bedre kunne dra nytte av denne flotte sjømatressursen i fremtiden, må vi klare å få økt verdi på våre produkter. I dag er en av utfordringene å få tak i nok Norsk råstoff.

– I det lange løp vil både produkt- og markedsutvikling være svært viktig for å kunne skape vekst og verdiøkning. Dette ikke bare for oss som selskap, men for hele rekenæringen, både på land og til vanns, slår Klausen fast.

Stella Polaris Norway AS er et markeds- og distribusjonsselskap, og omsatte for 340 millioner kroner i 2015. Morselskapet, Stella Polaris AS, etablert i 1968, har produksjon i Kårvikhamn i Lenvik.

Christian Bue Nordahl tiltrer stillingen som direktør i Stella Polaris Norway AS 1. september 2017.