Da FIL Fotball omsider fikk gjennomført årsmøte torsdag kveld, ble Herleif Hanssen gjenvalgt som styreleder.

Han hadde tidligere ytret ønske om å trekke seg ut og Arild Braathen stod klar til å ta over stafettpinnen, men grunnet sykdom lot det seg ikke gjøre for FIL-patrioten Braathen.

– Du ønsket å trekke deg ut, men tar ett år til. Hvorfor det?

– Jeg hadde det, men det er sånn at det står ikke folk i kø som er kapabel til å ta over. Det er ikke for å løfte meg selv at jeg sier det, men FIL er inne i en relativ tøff periode. Da må vi ha folk som har til å bruke tid på å jobbe med det og som samtidig er glad i laget. Vi må også ha folk som er villig til å jobbe etter de retningslinjene som klubben har bestemt seg for å jobbe etter, sier Hanssen.

Skal kutte én million

Klubben budsjetterte i 2016 med et resultat på drøye 150.000 kroner, men gikk på et underskudd på drøye 32.000 kroner.

I 2017 skal både inntektene og kostnadene kuttes med drøye millionen i forhold til 2016.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det blir tøft. Det er bestandig slik at når det blir nedskjæringer, så er det den første perioden som blir tøffest til man har tilpasset seg, sier Hanssen og legger til:

– Dette er det tøffeste året vi noen gang har hatt når det gjelder økonomi. Samtidig må jeg virkelig rose de som er med rundt i klubben, jeg har aldri i verden noensinne hatt en slik dugnadsgjeng som vi har nå. Det er nesten så man får tårer i øynene når man ser hva som skjer. Klarer vi å komme gjennom 2017 med beina i bakken når det gjelder økonomi, så ser det veldig lyst ut fremover.

Trenger sportslig suksess

Som kjent har Finnsnes mistet rundt halvparten av spillerne i yngres avdeling, de fleste av dem til nyoppstartede Varden FK. Bare det medfører et inntektstap på flere hundre tusen kroner. I tillegg budsjetterer man med over 300.000 kroner mindre i arrangementsinntekter enn hva man gjorde i 2016.

På kostnadssiden kuttes lønnsposten kraftig, med bakgrunn i at klubben ikke har sportssjef i yngres avdeling, en stilling Jan Tore Bakli hadde i fjor.

Det kuttes også noe i trening/utstyr i forhold til det man budsjetterte med i 2016.

– Det er ikke urealisme på inntektssiden eller kostnadssiden, det er vel fundamentert. Det er både oppsider og nedsider i det, men jeg håper vi treffer sånn nogenlunde.

Klubben kan sikre seg viktige inntekter om klubbens A-lag gjør det sportslig godt.

– Det har mye å si. Det er innebygd en del som utløser en del bonuser. Jo høyere opp jo bedre er det, så vi er nødt til å begynnte å ta poeng nå.

– Hvilke beløp dreier dette seg om?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på, men jo høyere opp jo bedre er det.

Klubbens styre har også fått to nye fjes. Inn kommer Elisabeth Skogheim og Astrid Kolbeinsen, mens Marte Mathiassen og Oddvar Halsvik forlater styret.

– Jeg tror dette blir kjempebra. Det er en fin balanse mellom kvinner og menn med tre damer og fire menn i styret, sier Hanssen.