Det var Nord24 (pluss-sak) som først skrev saken.

Den første av de fem bedriftene som er registrert konkurs er Rørtun Eiendom AS på Bardufoss. Ved Senja Tingrett ble det avsagt kjennelse om tvangsoppløsning i boet, som driver med utleie av eiendom i Industriveien på Bardufoss.

Selskapet har hatt leieinntekter på rundt en halv million kroner de seneste årene, men regnskapet har ikke vært registrert siden 2014. Registrert eier er Odd Alf Ovesen.

Senja tingrett opplyser om at deres første skiftesamling bli holdt 22. juni.

Senja

Videre er det to bedrifter lokalisert på Senja som har gått konkurs.

Første er rengjøringsfirmaet  Miljøvask as på Silsand, eid av Per-Tore Pettersen. Inntektene har de siste årene gått betydelig ned og egenkapitalen er kraftig svekket. Her er det heller ikke registrert regnskap siden 2014.

Den andre bedriften har Folkebladet tidligere skrevet om. Det er Ølningen Kafe og Bar i Gryllefjord. Denne saken kan du lese her. Det er ved Senja Tingrett nå avsagt kjennelse om tvangsoppløsning i boet og første skiftesamling blir avhold 22. juni. Lars Torbjørn Stenhold er registrert eier her.

Tvangsoppløsning

Ved Senja Tingrett har det blitt avsagt kjennelse om to ytterligere tvangsoppløsning i boet til to Midt-Troms bedrifter.

Danielsen Trafikkskole as i Brøstadbotn er en av de. Her har inntektene inntektene sviktet de siste årene, og det er ikke registrert regnskap siden 2014. Første skiftesamling blir holdt 28. juni og Morten Haavard Danielsen er registrert som eier.

Den andre tvangsoppløsningen er i boet til Roma Kafe og Restaurant as i Bardu. Selskapet hadde en omsetning på vel to millioner kroner på det høyeste, men underskudd på driften. Kenan Güven er her registrert som eier.