Det ble klart etter et telefonmøte mellom Warholm og sportslig utvalg i FK Senja mandag kveld.

Forrige uke kom meldingen om at Thomas Hagerupsen var ferdig som trener etter et drøyt halvår i klubben. På fem seriekamper ble det kun fire poeng, mens det ble exit i cupen borte mot Alta.

Ønsket av spillergruppa

Nå er altså Kjetil Warholm, forrige sesongs kaptein, klar som trener ut sesongen for de blå.

- Han er ekte Senja-gutt, som dessverre har gått skadet lenge. Når situasjonen ble som den ble var han sterkt ønsket i spillergruppa. Det er årsakene, og ikke minst at han kjenner spillergruppa inn og ut, sier sportslig leder Walter Johnsgård.

I første omgang er Warholm trener ut sesongen, mens Eirik Bertheussen fortsetter som før med å bidra på to treninger i uken.

- Det går litt på at han ikke er ferdig å spille. Vi håper han skal bli skadefri, så får vi ta de tingene etter hvert. Nå er jeg glad for at vi har landet dette. Ikke minst for at vi får en Silsand-væring til å ta laget videre, det håper jeg skal fungere.

Rask løsning

At løsningen er på plass såpass raskt etter exiten til Hagerupsen er Johnsgård naturligvis glad for.

- Jeg kan ikke si hvor lettet jeg er for at det er på plass. I dag er det ikke gitt over natten at man har en trener på plass så kjapt. Vi er glade for at det har løst seg og at vi kan gå videre. Vi ønsker han lykkes til og håper det kan gå bra videre og at vi tar poeng, sier Johnsgård.

- Løsningen var ikke optimal

Kaptein Daniel Mikkelsen forteller at de i spillergruppa ikke har vært fornøyd med løsningen som har vært for Tromsø-gruppa.

- Det var viktig å få på plass en bedre i løsning i Tromsø enn den som var, sier Mikkelsen.

- Når Øyvind Kildalsen har hatt hovedansvaret og vært spiller samtidig, så har det vært en vanskelig oppgave. Det var verken optimalt for han eller for spillerne. En fast mann på sidelinja, det betyr litt mer.

Mikkelsen sier de i spillergruppa synes løsningen med Warholm som trener er et godt valg.

- Vi synes det er et bra valg. Kjetil er en bra fyr som er Senja-gutt og som er godt likt på Senja, i klubben og har bra respekt i gruppa og som er bosatt i Tromsø.

- Når det ble som det ble og Kjetil kom på bordet, var det noe vi i spillergruppa så på som et godt alternativ.

Savnet fotballen

Kjetil Warholm sier til Folkebladet at han er veldig spent på tiden som kommer.

- Det blir en periode som vil være veldig lærerik og sykt artig. Jeg tror det kan bli en fartsfylt tid for min del og veldig spennende, sier 27-åringen.

- Hvorfor valgte du å takke ja til å bli trener?

- Jeg har vært ute et halvt år. For det første savner man fotballen. Jeg savner å være en del av gruppen og jeg savner at en har en nerve inn mot helgen og er glad eller lei seg etter en helg. Jeg savner mye. Dette er en mulighet til å kjenne på den spenningen og være med i gruppa.

Han kommer ikke til å gjøre store omveltninger i laget når han nå tar over hovedansvaret.

- Fotballmessig vil jeg ikke gjøre så sykt mye justeringer. Det å få energi i guttene til å legge ned en stor innsats er det aller viktigste. Det føler jeg at vi fikk i helga, og det skal vi få til kommende helg også. Av taktiske endringer vil det ikke bli så voldsom stor forskjell.

Warholm fortalte i april om skaden han har slitt med siden i fjor, en betennelse i benposen i hoften som ikke har villet gi seg. Siden da har det stått på stedet hvil. Nå er håpet at en ny røntgen 18. juni skal gi flere svar.

- Jeg håper det kan skje noe, men det ser ikke lyst ut for denne sesongen. Det gjorde også at jeg kunne ta denne jobben. Jeg tror ikke jeg kan spille fotball denne sesongen uansett, sier Warholm.