– Vi har pratet lenge om at fartsgrensen forbi her burde vært 50 km/t eller 60 km/t, sier mamma Ann Kathrin Eli og pappa Bobby Eli.

De bor i et hus like ved fylkesveien i Sørsiveien 398 i Sørreisa. Fartsgrensen på den smale veien er satt til 80 km/t, og like før avkjørselen til huset er det en uoversiktlig sving.

– Det er mange som kjører rimelig hardt forbi her, sier Ann Kathrin.

Når barna skal på skolen må de ned til veien for å ta skolebussen.

– Problemet er når de blir sluppet av bussen, for da stopper bussen på andre siden av veien og barna må krysse den. Det tar ikke mange sekunder å gå over, men marginene er også små for at det kan skje en ulykke, sier Ann Kathrin.

– Det er uten tvil at mange av de bilistene som fast kjører denne strekningen ikke vil ha mulighet til å stoppe i tide for kryssende skolebarn når de daglig raser rundt svingen i 80 km/t, fortsetter hun.

Krever lavere fart på livsfarlig skolevei Sendte brev til kommunen

Til høsten starter også Savannah (5) på skolen, og det er totalt fire barn i nabolaget som skal av og på skolebussen. Ann Kathrin og Bobby Eli sendte i begynnelsen av mai et brev til Sørreisa kommune hvor de ber om at noe blir gjort.

– Vi ønsker at fartsgrensen blir satt ned til 50 eller 60, eller i hvert fall at det blir satt opp et skilt som viser at barn krysser veien, sier Ann Kathrin Eli.

De fikk raskt svar.

– Kommunen takket oss for at vi hadde gjort dem oppmerksom på dette, og har også vært her på befaring. Vi er veldig fornøyd med kommunens raske og positive respons, sier Ann Kathrin.

Arealplanlegger Olena Alizi i Sørreisa kommune sier til Folkebladet at etter at hun var på befaring sendte hun en henvendelse til Statens vegvesen som er vegeier.

– I mailen bekreftet jeg at svingen fremstår som meget farlig, og spesielt for førsteklassinger som skal av og på skolebussen, sier Alizi.

Seksjonssjef i Statens vegvesen Edel Austli sier de er på saken.

– Vi ser på saken og vil behandle den innen fristen som er på fire uker, sier Austli.