Dette resulterte i en bot hun mener lett kunne vært ungått.

– Jeg parkerte, trakk lapp og så på klokken. Da jeg kom ut hadde jeg fått 600 kroner i parkeringsbot. Jeg lurte på hva dette skulle bety for jeg hadde ikke vært borte en time, men da så jeg at parkeringen bare gjaldt i 45 minutter. Jeg hadde stått seks minutter over tiden. Dette synes jeg er bittert, de kunne satt en plakat med opplysning om at gratistiden er endret. De burde informert bedre, fortviler Vinje.

Ønsker plakat

Hun sier at hun vet det er flere som heller ikke viste om endringen i parkeringstiden.

– Folk som bor i området og bruker parkeringsplassen er vant til at det er en time gratis, det er ikke alltid en sjekker i displayet. Det er den eneste plassen gratisparkeringstiden står. Når det står syv-åtte stykker i kø og du skal trekke parkeringslapp er det ikke så lett å se på displayet for å sjekke om det er noen endringer. Nei du skynder deg av sted, sier bilisten til Folkebladet.

– Hva synes du de kunne ha gjort for å opplyse bedre om dette?

– Jeg synes at de kunne satt en ekstra plakat på parkeringsautomaten at tiden er endret. Da har folk sett det.

Fortviler over nye parkeringstider - se video her.

Betaler for parkering

Parkeringsvakt Ann Svensen bekrefter at parkeringstiden er endret, men opplever at de fleste har fått med seg endringen.

– Mange ser på klokken og ikke på billetten eller displayet. Gjør de dette, ser de at klokken er innskrenket. Jeg opplever ikke at endringen har vært et stort problem og merker at folk putter på mer penger på automatene for å være på den sikre siden. Jeg opplyser også om tidsendringen når jeg er her, sier hun.

Det er eiendomsselskapet Concilia som eier handelsparken og de sier årsaken bak endringen er gjort for å ivareta kundene best mulig.

– Det er trangt med parkeringsplasser på Finnsnes for tiden, spesielt med tanke på byggingen av byparken ved Amfi sin parkering. Vi har opplevd at mange parkerer utenfor handelsparken for så å handle et annet sted. Endringen er utført for å ivareta kundene våre på best mulig måte, sier kontaktperson for handelsparken, Christian Tran.

Han sier at det er beklagelig at opplysningen om tidsendringen ikke har vært tilstrekkelig.

– Dette skal det bli en ny ordning på. Vi har bestilt nye opplysningsskilt som kommer på høsten, og her skal også de nye endringene fra parkeringsselskapet med. Vi kommer nå til å sette opp en litt mer midlertidig variant så det skal bli godt merket. Det er bare å beklage at ting ikke er på plass med en gang, avslutter Tran.

Billett: Nå er gratisparkeringen 45 minutter og ikke en time, slik det var før.