– Det er egentlig snakk om to prosjekter. Det ene er forskjønning av skolens nærområde, det andre er opprusting av skolens lekeområde. Vi søkte kommunen om midler til forskjønning av skolens nærområde og fikk 10.000 kroner. Vi var heldige og fikk tak i store potter og planter på tilbud og fikk mye for pengene.

Og det andre prosjektet er det virkelig store, nemlig oppgradering av skolens lekeområde, forteller rektor Wenche Jakobsen til Folkebladet.

Lenvik kommune bevilger hvert år 500.000 kroner til en skole for oppgradering av skolens uteområde. I år var det Trollvik skoles tur.

– Takket være tidenes dugnadsinnsats, fikk vi gjort det på to kvelder som jeg trodde vi ville bruke hele våren på. Det formlig krydde av foreldre som ville gjøre en innsats, foreldre som visste og kunne hva som skulle gjøres, forteller en smilende og tydelig stolt rektor.

Blomster

Det er plassert tre store blomsterpottene med trær ved adkomsten til skolen og det samme ved stadion.

På skolens uteområde har foreldrene rigga opp en masse lekeapparater. Der er det blant annet et sekskanta huskestativ, en karusell, ei vippe, ulike klatreapparater, hinderløype og utendørs bordtennisbord. Et utendørs klasserom med tak over har også kommet på plass.

Alt dette har FAU stått for i samarbeid med skolen, og til plasseringen av de ulike lekeapparatene har man benyttet seg av fagkompetanse blant foreldrene.

– Vi hadde ingen lekeapparater i mange år, men for to år siden fikk vi et klatrestativ og ei disse, som FAU kjøpte inn finansiert av overskudd fra arrangementer på skolen. Det er alt vi har hatt, så nå er det rene hallelujastemning her.

– Og så har vi jo banen til Vårsol ved siden av skolen, så du må lete lenge for å finne en skole som kan by på et lignende uteområde for ungdommene i bygda. For det er selvsagt meningen at barna i bygda skal kunne bruke anlegget etter skoletid også, legger rektor til.

Støping

Onsdag kveld støpte man lekeapparatene og stativene på plass. Tor Kolbeinsen stod for sementen og Joakim Kristinsson og Alf-Tore Bakketun sørga for at sementen havna der den skulle.

– Det har vært veldig hyggelig å holde på med dette prosjektet og se og oppleve at hele bygda er med. Men så har barna våre sannelig fått et skikkelig flott anlegg, mente Bakketun.

Støyper: I bakgrunnen Tor Kolbeinsen og i forgrunnen Joakim Kristinsson og Alf-Tore Bakketun støyper hinderløypa fast. Foto: Birger Caspersen
ALLSIDIG: En rektor kan brukes til så mangt. Her holder Wenche Jakobsen på med en av blomsterpottene. Foto: Birger Caspersen