Konstituert daglig leder i Senja Nærinshage frem til Sommeren, Stig Stokkland, sier at de etter 10 år ser frem til å flytte inn i nye lokaler.

Vil skape et innovasjonssenter - se video her.

– Nå har vi funnet ut at vi skal gå inn i den nye Sjømatparken som nå bygges ved kunnskapsparken på Finnsnes og det ser vi frem til. Når bygget blir ferdig blir det en flyttesjau. Vi ser at dette blir en spennende og regionalt innovasjonsmiljø med sjømatsaktører, kunnskap- og næringsvirksomhet som vi jobber en del med i dag. Så vi ser virkelig frem til å komme inn i et stort miljø som kan føre til mye innovasjon og næringsutvikling i regionen.

Innovasjonssenter

Stokkland forteller at i samarbeid med Sjømatparken og byparken, skal de ta del i et nytt tilknyttet innovasjonssenter.

– Vi er i en dialog med sjømatparken i forhold til å utvikle et innovasjonsmiljø. I og med at vi er en del av Siva-systemet der det finnes mange næringsparker, inkubatorer og næringshager rundt i landet, så kan vi hente en del inspirasjon og input i forhold til hvordan andre har løst dette. Dette handler om å skape et miljø der to pluss to er mer enn fire. I denne fasen vi er i nå er vi også i dialog med Kunnskapsparken i forhold til å bidra med rekruttering og bidra til dette konseptet i forhold til hvem som skal inn her blant annet. Vi kan være med å påvirke hvordan dette blir og det synes vi er spennende., sier han.

Viktig rolle

Ole-Martin Lund Andreassen, styreleder i Finnsnes eiendomsutvikling som er utbygger av byparken, sier de er glade for å ha fått næringshagen inn som leietaker.

– Vi er veldig glad for å ha fått Senja Næringshage inn som leietaker. Vi tror de vil spille en viktig rolle i den delen av næringsparken. Vi skal bygge den i fire etasjer, der en viktig del er denne sjømatparken. Her skal vi i tillegg til de vanlige leieforhold forsøke å klynge en del aktører i det såkalte innovasjonssenteret. Vi håper også å kunne få tatt del i den kunnskapen som næringshagen har i å utvikle dette konseptet videre, sier Lund Andreassen

Parken: Slik skal det endelige resultatet se ut. Byparken skal stå ferdig i 2018 og skal bestå av en sjømatpark, parkeringshus, leilighetsbygg og nå også en innovasjonssenter i sjømatparken. Foto: AT plan og arkitaktur AS. Foto: AT plan og arkitaktur AS.