Det driver de to enda på med, bare med et helt annet omsetningsvolum enn den gangen.

Fotballinteresse

Onsdag ettermiddag hadde de to samlet bedriftens 14 ansatte til en markering av 20-årsjubileet, samtidig som de fikk overvære cupoppgjøret Finnsnes-Tromsø på Finnsnes idrettspark.

– Vi er alle fotballinteresserte, og da passet det fint å ta en bedre jubileumsmiddag her på huset, sa de to eierne da Folkebladet traff de to sammen med sine ansatte på onsdag.

Startet i det små - se video her.

Ute foran FILs klubbhuset sto det et stort utvalg av biler som var påklistret en jubileumslogo.

Egne lokaler

– Egentlig feirer vi en dag i forveien, det var nemlig 25. mai 1997 at vi åpnet bilforretningen vår i det gamle Bråthen-bygget nede på Valen, mimrer Harland.

Og det tok ikke lang tid før lokalene nede på Valen ble for trangbodde.

– I februar 1999 flyttet vi inn i våre nye lokaler her i Skogen, og den gang trodde vi at dette skulle være nok i lange baner. I dag er vi kommet dit at vi faktisk har behov for mer plass, ler Olsen.

Oppover

Harland forteller at siden oppstarten har omsetningen bare pekt en vei – oppover.

– Det første hele driftsåret hadde vi rundt 28 millioner kroner i omsetning, der vi i den første tiden bare solgte bruktbiler. I dag ligger omsetningen vår på rundt 85 millioner i året, og vi selger tett på 300 biler årlig.

– Etter å ha hatt solgt Opel noen år gikk vi over til Honda, som vi fortsatt selger. Men det er bruktbilene som representerer det største utvalget hos oss.

Under praten på FIL-huset ønsket flere av de ansatte å si rosende ord om sine sjefer, og de forteller om en bedrift som har stor fokus på oppdatering av de ansatte, gjennom blant annet faglig kursvirksomhet og sosiale sammenkomster.

27. oktober i år skal hele arbeidsstokken avgårde til Las Vegas for å være med på utstyrsmessen SEMA som avholdes der.

– Miljøet er svært godt i denne bedriften, og det vises ikke minst ved at flere av de ansatte har jobbet siden oppstarten, sier Ketil Johansen.

ALDER INGEN HINDRING: De er begge blitt 20 år eldre, men Raymond og Willy har samme arbeidsgnisten og pågangmotet i dag. Foto: Stein Wilhelmsen