Det var tirsdag kveld at klubben slapp nyheten på sin hjemmeside.

- Det viste seg etterhvert at avstanden mellom Senja og Tromsø ble for stor, der Hagerupsen har ledet treningene en gang i uka. FK Senja må dermed på jakt etter en ny hovedtrener til klubbens a-lag, der størstedelen av gruppen befinner seg i Tromsø, skriver FK Senja på sine nettsider.

- Godt forhold

Til Folkebladet sier Hagerupsen, som bor på Silsand, at når resultatene uteblir, og avstanden blir for stor, er jobben ekstra krevende.

- Hadde det gått fra seier til seier, ville det vært noe annet. Når vi imidlertid får tap vi ikke skal ha, må man komme nærmere på gruppa - og det har jeg ikke muligheten til, sier han.

- Er dette noe du har tenkt lenge på?

- Nei, men jeg så hvordan vi framstod mot Skjervøy sist helg (tap 2-1), og det er ikke tvil om at det må ny energi inn i gruppa, sier han.

- Tror du det blir krevende å finne din erstatter?

- Nei, det går nok fint, og det bør kanskje være en som er basert i Tromsø. Jeg har et godt forhold til klubben og vi har en fin, felles forståelse for dette, sier Hagerupsen avslutningsvis.

- Var ikke optimalt

Leder i FK Senja, Hogne Eidissen forteller at de allerede har fått på plass en midlertidig løsning der Kjetil Warholm og Erik Bertheussen tar treningene framover, samt kampen førstkommende søndag.

- Like etter helga setter vi oss ned for å få til ei løsning som varer ut sesongen.

- Kom det som et sjokk?

- Det er aldri hyggelig når noen velger å trekke seg, men vi hadde fått innspill fra spillerne om at ting ikke var optimalt. Vi tok det derfra og dette ble utfallet, sier Eidissen og poengterer at målet har vært å opptre på en ryddig måte hele veien og samtidig ivareta Hagerupsen og spillerne.

- Kan det være en idé å finne en som er basert i Tromsø?

- Det må vi se på, svarer han.