Både Heimly mottak i Lenvik og mottaket for enslige mindreårige flyktninger i Målselv fikk tirsdag beskjed at det var kroken på døra.

Varsler flere nedleggelser

Samtidig varslet regiondirektør ved regionkontor Nord, Bjørn Alf Friedfeldt at det vil komme flere nedleggelser. Folkebladet har tidligere skrevet om konsekvensene for Salangen kommune om mottaket nedlegges. Det kan nevnes det der kom frem at asyl- og flyktningfeltet i Salangen utløser 66,5 årsverk som direkte jobber med gruppen. Kommunalsjef Johnny Sagerup bekreftet tirdag at de ikke hadde fått melding fra UDI om noen nedleggelse.

Har kompetanse og erfaring

Salangen asylmottak har 136 ordinære plasser og 40 plasser for enslige mindreårige flyktninger. Det er i alt 23,5 årsverk tilknyttet mottaket der tre av dem er finansiert av UDI. Bosettingstjenesten i Salangen kommune er også en stor aktør, de har ansvaret for 27 enslige mindreårige flyktninger og 54 andre bosatte flyktninger. Ved tjenesten er det 22,6 årsverk.

– Over år ser vi at mottaksverden går opp og ned. At det bygges ned og at det bygges opp. Vi vet også at UDI-Nord er de flinkeste på landsbasis til å bygge opp når myndighetene ønsker det. I den konteksten er det godt å ha noen mottak som på en måte har kompetanse og erfaring over år for å være med i en oppbyggingsprosess. Vi håper at vi er et slikt mottak.Vi må bare fortsette å gjøre en god jobb. Det er lite annet vi kan gjøre i denne situasjonen, sier Sagerup.