Folkebladet fikk tilgang til skisser og fasadetegninger av butikken etter at nabovarsel ble sendt ut. Åge Grude i Block Berge Bygg AS forteller at bygget blir 49 meter langt og 28 meter bredt, i tillegg til to små påbygninger.

Så det blir et bebygd areal på 1524 kvadratmeter der bruksarealet i førsteetasjen er på 1386 kvadratmeter.

Forbereder en etasje til

Eiendomssjef Beate Nemeth i Coop Nord forteller at byggingen av nybutikken på Sjøvegan kan starte i august. Flere Salangsværinger har vært opptatt av at dette bygget blir røsta, ikke minst på sosiale medier.

– Vi søker nå for byggingen av selve butikken, men vi forbereder bygget for en påbygning oppe på taket slik at man på sikt, når vi eventuelt får en avtale med en partner kan bygge der. Det kan da bli en etasje med leiligheter og med røsta tak. Men nå bygger vi i henhold til reguleringsbestemmelsene og i første omgang en butikk med flatt tak, sier Nemeth til Folkebladet.

Nemeth bekrefter at Coop er i forhandlinger med Sjøveganhytta AS om bygging av en andre etasje på bygget.

Oppstart etter fellesferien

– Vi gjør det slik for å sikre fremdriften slik at vi får en ny butikk på Sjøvegan så fort som overhodet mulig. Vi har en del formalia igjen i forhold til hvordan vi skal håndtere avtale om en eventuell påbygging av en andre etasje, sier hun.

– Hva er tidsperspektivet nå?

– Når nabovarsel er håndtert og redegjort for skal byggesøknaden sendes. Vi håper å komme i gang med byggingen etter fellesferien, i august om alt går som det skal, sier hun.

– Fyllinga er tilstrekkelig stabil til å bygge på?

– Ja, vi gjør noen siste undersøkelser, men ut fra de tilbakemeldingene vi har så langt ser dette bra ut, sier Nemeth.

Vil prioritere saken

Teknisk sjef Reidar Berg i Salangen kommune sier at Coop har hatt møter med kommunen der de har lagt fram flere alternativer, men han har ikke sett hva de nå har landet på.

– Vi får se når byggesøknaden kommer. Jeg regner med at den kommer ganske snart. Om alt ser greit ut så regner jeg med en rask behandling. Vi er opptatt av å prioritere denne saken slik at de kommer i gang så raskt som mulig, sier han.

– Vil kommunen godkjenne bygget med flatt tak?

– Det må vi se på når søknaden foreligger, men jeg ser ikke bort fra at det kan bli godkjent, sier Berg.

Nabovarsel ble sendt ut 09. mai med en toukers frist for å komme med merknader.

Teknisk sjef Reidar Berg sier at kommunen vil prioritere byggesøknaden fra Coop når den kommer. Foto: Morten Dokka
Slik blir bygget plassert på fyllinga. Parkeringsplassene blir mellom det nye bygget og det gamle Coop-bygget.
Eiendomssjef Beate Nemeth i Coop Nord forteller at bygget i første omgang får flatt tak. Men det klargjøres for en etasje til. Foto: Marius Hansen