På mange måter var Celines inntreden på turnmatta sammen med gruppa si det som vakte størst oppmerksomhet under stevnet. Åtteåringen som satt i rullestolen med brukket leggbein hadde bestemt seg og gitt beskjed til foreldrene – hun SKULLE være med på barnekretsturnstevnet.

Folkebladet-TV: Se hele direktesendinga fra turnoppvisninga i opptak

– Joda, det har hun sagt til oss foreldre, sier pappa Andreas som var med henne på stevnet. Og da gruppa Girls, Girls, Girls kom inn på turnmatta var Celine sammen med de andre – men i rullestolen.

– Jeg brakk leggbeinet i slalåmbakken for noen uker siden, og da måtte jeg holde meg unna både fotball som jeg spiller i BOIF rosa, og turn i Bardufoss gym og turn. Da bestemte jeg for at barnekretsturnstevnet skulle jeg være med på, og jeg er veldig glad for at jeg fikk delta på min måte. Nå må Celine bare ta tida til hjelp slik at hun kan vende tilbake til fotballen og turnsporten.

Minst to tusen i hallen

Da oppvisningen startet klokken halv ett på søndag var det ikke langt fra helt fullt i hallen. Rundt 750 turnere og 250 turnere fra 17 turnlag og turnforeninger fra Troms og Svalbard stilte i årets stevne der Senja Turn har stått som arrangør – man regner med at det var totalt rundt to tusen mennesker samlet i hallen på søndag.

Takker turnere, foreldre, tanter og onkler

– Berit Viken som har hatt rollen som leder av årets barnekretsturnstevne forteller at dette arrangementet nesten ikke vill ha vært mulig å avholde uten det enorme bidraget fra turnerne i Senja Turn, foreldrene og turnernes tanter og onkler.

– Vi har hatt 86 turnere fra laget vårt som har hjulpet til, og de voksne har enten hjulpet til eller bidratt med kaker og annet som har vært nødvendig å ha her i hallen.

Viken forteller at det har vært 550 overnattinger under stevner, og det har også vært servering av mat og middag i kantinen på Senja videregående skole.

– På lørdag hadde vi blant annet diskotek for turnerne, og en utepark med forskjellige aktiviteter. Alt utstyret vi har brukt i hallen har vi hentet fra FIL-hallen der både Senja Turn og FIL Turn har felles utstyr, sier Viken.

Her ser vi Vilde Blomli sveve i lufta under opptredenen som FIL Turn hadde i jenter 6-11 år. Foto: Stein Wilhelmsen
Disse damene fra arrangøren Senja Turn måtte i tur og orden ta imot blomster og buketter fra de andre deltakerlagene. Fra venstre ser vi Lotte Vollan Kristoffersen, Tone Kristofersen Nicolaisen, Berit Viken, Lotte Karlsen, Linda Henriksen og Hanne Brustad. Foto: Stein Wilhelmsen
Disse turnerne mottok gullmedalje som utdeles til alle som har vært med i seks barnekretsturnstevner. Foto: Stein Wilhelmsen
Her er turngruppa fra Svalbard på vei inn i hallen til oppvisninga på søndag.. Foto: Stein Wilhelmsen
Lenvikordfører Geir Inge Sivertsen var en av talerne før stevnet startet. Foto: Stein Wilhelmsen
Martin Bernhard Lund høyt i lufta under oppvisninga fra gutter 6-11 fra FIL Turn. Foto: Stein Wilhelmsen