Ti av de største leilighetene, tre- og fire-roms, i første byggetrinn av leilighetskomplekset i Jørnlia er solgt.

Det er nok til at byggingen av første byggetrinn, et fire etasjes bygg pluss parkeringsanlegg, bestående av 21 leilighter er i full gang. Akkurat nå støpes fundamentene til parkeringsanlegget.

Selger flere

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har solgt halvparten av leilighetene før vi omtrent satte spaden i jorda. Nå har vi fått sikkerhet nok til å kjøre på med utbyggingen. Og når folk ser at bygget begynner å reise seg og får se så flott det blir, så regner jeg med at vi får solgt flere, sier prosjektleder i Storegga Entreprenør, Tor Arne Fagerheim.

Det er mange år siden Storegga kjøpte opp området i Jørnlia med tanke på å føre opp leilighetsbygg. Tre eksisterende boliger er revet for å få plass til første byggetrinn.

– Vi har sprengt og tatt ut masser og nå er vi i gang med å støpe fundamenter. I juni starter arbeidet med å sette opp veggelementer. Først til parkeringsetasjen før fellesferien og så fortsetter vi oppover i etasjene etter fellesferien, sier Fagerheim.

Ferdig neste år

Fagerheim sier at det fire etasjer høye leilighetsbygget skal stå ferdig til fellesferien neste sommer. Totalt er det planlagt tre leilighetsbygg i Jørnlia.

– Vi har ikke satt noen tidslinjal på neste byggetrinn. Vi skal først gjøre oss ferdig med det første trinnet. Så får vi se behovet etter det, sier Fagerheim.

3,5-4,5 millioner

I hovedsak er det tre- og fireroms leiligheter som er solgt. Treroms koster 3,5 millioner mens man må ut med 4-4,5 millioner kroner for en fireroms.

– Dette er selveierleiligheter inkludert parkeringsplass. Det er ingen fellesgjeld, sier Fagerheim.

Det er i hovedsak godt voksne folk som ønsker å selge sine store eneboliger som har kjøpt de ti leilighetene.

– Vi har solgt to leiligheter til folk bosatt på Østlandet. Ellers er det folk fra Bardufoss-området og Midt-Troms som har kjøpt. Folk ønsker å få det litt enklere. På den måten bidrar vi til stedsutviklingen på Bardufoss ved at det frigjøres eneboliger til unge folk, sier Fagerheim.