Det er gjennom den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom 2017, midlene har tilfalt kommunene og arbeidet som gjøres for å rette fokus mot spesielt de med lite midler i samfunnet. Se hvilke kommuner og til hvilket formål i Folkebladets faktaboks. En av kommunene som er på tilskuddslisten er Lenvik kommune.

– Disse pengene kommer barna som trenger det til gode. Barna skal ikke lastes for foreldrene sin situasjon og derfor er vi glade for at regjeringen i år til sammen tildeler 188 millioner nasjonalt, og at tiltak i Lenvik kommune mottar 315.000 kroner av disse midlene. Dette er midler som kommer de svakeste til gode, og kan utgjøre en stor forskjell for de det gjelder, sier Tonni Nylund, leder i Lenvik Frp og Øystein Elvevold, leder i Lenvik Høyre.

Lokale tiltak

Tiltakene som har fått midler i kommunen er Fritidskort og oppfølging gjennom Frisklivssentralen for barn og ungdom, Actionuka 2017 og Lenvik frivillighetssentral med tiltaket Fotball, karate og cricket for barn.

– Allikevel er dette noe som angår oss alle. Vi bor alle i lokalsamfunn hvor enkelte barn ikke har de samme mulighetene som resten. Derfor er vi utrolig glade for at vår regjering har styrket arbeidet mot barnefattigdom de siste fire årene , sier Elvevold.

Inkludering

Salangen kommune får 300.000 tusen i støtte for tiltaket «lik mulighet til å være sammen». Fordelt per innbygger, betyr denne summen mye for kommunen som ordfører sier har en mangfoldig barne- og ungdomsbefolkning.

MANGFOLD Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo er fornøyd med tildelingen til et mangfoldig barne- og ungdomsbefolket Salangen.

– Salangen kommune er glad for tildelingen, og vil fortsette og utvikle tilbudet til barn og unge i lokalsamfunnet. Tilskuddet vil gi aktivitet som supplerer aktivitetstilbudet i Salangen. Vi har en mangfoldig barne- og ungdomsbefolkning i Salangen, og tiltakene det er søkt om vil treffe målgruppene godt, sier Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Hun påpeker at mange har fått benyttet seg av tilbudet i mange år, og at de nå er glad for å kunne videreføre disse tilbudene.

– Tilskuddet innebærer at det kan tilrettelegges tilbud til barn og unge både i sommerferie og vinterferie, i samarbeid med organisasjoner og frivillighetssentralen. Det er gjort et godt arbeid i samarbeid med BUFDIR over flere år for å skape muligheter for alle barn og unge i Salangen, noe som har blitt tatt godt i mot og benyttet av mange, avlsutter hun.