Studiesenteret Finnsnes og Målselv kommune starter i samarbeid med Universitetet i Tromsø opp et desentralisert idrettsstudium fra høsten av. Studiet legges til Bardufoss.

– Selv om vi heter Studiesenteret Finnsnes, synes vi det er veldig naturlig å legge et slilt tilbud til Bardufoss, sier Vidar Gunnberg, daglig leder av Studiesenteret Finnsnes.

Det største idrettsmiljøet finner man nemlig på Rustahøgda. Fasilitetene, blant annet med storhallen, er også på plass der.

Gira kommune

Studiesenteret Finnsnes og Målselv kommune har per nå fått tilrettelagt ett emne innen idrettsstudiet.

– Dette utgjør 30 studiepoeng, og da studerer man altså med halv fart. Det er fordi dette er et desentralisert studie for folk som ikke har mulighet til å reise for eksempel til Tromsø for å studere, sier Gunnberg.

Han ser likevel for seg at man gjennom det desentraliserte tilbudet på sikt kan få seg en bachelor innen idrett.

Vi er veldig stolte av det vi har fått til her. Dette gir et tilbud til ungdom og andre i denne regionen, og vi har faktisk fått henvendelser fra interesserte helt fra Ørland. Det er nok fordi vi har bekjentgjort tilbudet via Forsvaret, sier Gunnberg, som ikke legger skjul på sine forhåpninger om mange søkere til det nye tilbudet.

– Hvor mange kan dere ta imot?

– Det må være minimum åtte søkere for å kunne starte opp tilbudet, men vi kan sikkert ta imot 40 hvis det er behov.

Informasjonsmøte

Til høsten er det første bolk med ti studiepoeng som settes igang. Her er emnet såkalt examen facultatum innen idrett.

– Det blir tre endagerssamlinger på Bardufoss i løpet av høsten, en del nettarbeid og til slutt en hjemmeeksamen. Det krever selvfølgelig en del arbeid, men man skal kunne ta dette ved siden av jobb, sier Gunnberg.

Planen er å kjøre videre med ytterligere 20 studiepoeng våren 2018, men hvordan dette blir organisert er ennå ikke ferdig avklart.

Fristen for å søke idrettsstudiet er satt til 1. juni. 23. juni blir det et informasjonsmøte i Istindportalen om studiet.