Det er mye turn disse dagene: Nå i helga er også nærmere 90 gymnaster fra Bardu samlet til barnekretsturnstevnet i Finnfjordbotn, men torsdag kveld hadde de våroppvisning på hjemmebane. Det er morsomt å få vist frem hva de har lært det siste året, mener både Maja Bjørnsen Heimdal (8) og Mathilde Bjørnsen (8).

– Lærer nye ting

– Det som er artig med turn, er at vi hele tiden lærer nye ting, forteller Mathilde.

– Og så blir man veldig myk! Det er bra, for da er man tøyelig. Det merker vi når vi går på ski – da kan du strekke føttene mye lenger! forklarer Maja.

Men det aller artigste på turn er kanskje likevel å lære dans, tror de. Og å ha stasjoner.

– Da har vi forskjellige apparater som vi får prøve.

– Flere burde begynne med turn. Men vi har fått mange nye i det siste, sier Mathilde.

Motivasjon

Bardu IL turn er en stor tropp med sine 150 utøvere. De yngste utøverne er fra første klasse. Til barnekretsturnstevnet denne helga deltar de fra 6 til 12 år, forklarer leder Marita Strømsør-Bygdevoll.

– Våroppvisninga er vår sesongavslutning, men for 88 av turnerne våre gjenstår barnekretsturnstevnet. For de yngste som drar på stevnet, er det høydepunktet. De eldste i troppen har allerede vært på Sjøvegan i april på ungdom- og voksenkretsturnstevnet, forteller hun.

Noe eget tema pleier ikke turngruppa å legge opp til på våroppvisningen. Det som er viktig, er at hvert parti og hver trener får vise frem hva de har arbeidet med i månedene siden juleoppvisningen i Barduhallen. Bardu turn kan blant annet vise frem to tropper bestående av bare gutter.

– Breddeidrett

– Vi er et breddeidrettslag, så når vi nå tar sommerferie, lar vi andre hallbrukere slippe til, sier Strømsør-Bygdevoll.

Bardu turn kan ikke minst være stolt over den store dugnadsinnsatsen som nedlegges. Foreldrene er aktive, og hver uke er hele 26 trenere i sving.

– Og så må jeg få fremheve at to av dem fikk ungdommens motivasjonspris utdelt nå på 17. mai! Det er vi veldig stolt over. Vi er glade for at vi har et så stort og godt miljø, mange liker å turne, og vi har en ganske stabil gjeng med gymnaster, smiler Strømsør-Bygdevoll.

Gymnaster: Mathilde Bjørnsen (8) og Maja Bjørnsen Heimdal (8) har gått i henholdsvis to og ett år på turn – og har gledet seg til våroppvisningen. Foto: Arne Ivar Hanssen
høyt: Fartsfylt under programmet fra ungdoms- og voksenkretsturnstevnet. Foto: Arne Ivar Hanssen
bredde: Våroppvisningen har ikke noe eget tema, men skal mer vise hva partiene har arbeidet med siden juleoppvisningen – her viser en egen dansetropp, bestående av fem jenter, sitt program. Foto: Arne Ivar Hanssen