Mellom tre og fire hundre elever fra barne- og ungdomsskolene i Målselv, Bardu og Lavangen var samlet da elever fra Idrettslinja var arrangører for stafetten som på torsdag ble avviklet på kunstgresset på Moen stadion.

Over 100.000 med

Tinestafetten er et samarbeid mellom Norges Friidrettsforbund og Tine som startet i 1993. Denne stafetten arrangeres på ca 280 arenaer over hele landet med over 100 000 skoleelever som løper. Tinestafetten er for 6.-9. klasse og åpen klasse. Hver etappe er 200 meter, gutter og jenter løper på samme lag.

– Vi er 17 elever som har ansvaret for stafetten, forteller Daniel Jensen, en av elevene fra idrettslinja som var travelt opptatt med å holde styr på stafettene og resultatene utover dagen.

– Det er elever fra 6. til 9. klasse som deltar, samt at første klasse fra idrettslinja og et eget lag fra lærerne er med, forteller Daniel.

– Mange av de som er med har jo ikke drevet mye med løping, men har likevel lagt seg i trening for å prøve å komme til finalen. Nivået hos de som løper kan jo være veldig forskjellig, men hovedsaken er den utfoldelsen og den idrettsgleden de opplever ved å være med i denne stafetten. Daniel forteller at en stafettrunde er på to hundre meter, og lagene stiller med åtte løpere hver.

Kjempeavslutning av Elise

Mye dramatikk og entusiastiske heiarop var det utover dagen etter hvert som stafettoppgjørene fant sted. Som da Elisa Bakkejord som løp ankeretappen for 7. klasse ved Setermoen skole, og leverte en utrolig sterk avslutning og sikret finaleplass for klassen sin.

Ikke rart at klassekameratene gav henne omfavnelser og klemmer da hun sto og hev etter pusten etter det harde innspurten.