I år gikk 17. mai-toget i motsatt retning med start ved Lauvhallen og skolen. Deretter gikk det mot sentrum og via eldreboligene til Lavangsheimen før det returnerte samme veien.

- Vi er ganske blitt ganske mange her i år og det er positivt at så mange kommer i finstasen og stiller i toget, sa ordfører Bernhardt Halvorsen til de mange blide frammøtte. Det var svært mange å se i kofter og bunader og ikke minst mange av de nye landsmennene som har bosatt seg i Lavangen de siste årene.

Nye landsmenn

- Det er veldig bra å være med og feire 17. mai og gå i toget med mange glade folk, sier Nawal – Jassem fra Syria med lille Omar på armen som vifter med et norsk flagg. Flere av de seksti flyktningene som har kommet til bygde stilet i toget og var med på feiringa gjennom dagen. Talen for dagen ved Lavangsheimen var et prosjekt i regi av 10. klassen og ble holdt av Ronja Kristin Svendsen Wetterhus og Andrine Helgesen. Toget gikk samme rute i retur til Lavangens storstue, Lauvhallen hvor 9. klasse serverte kaker og solgte lodd til et feststemt publikum.

- Vi rakk det akkurat i tide, sier ordfører Bernhardt Halvorsen da toget oppløste seg ved Lauvhallen og de første regndråpene falt. Vel inne i hallen var det duket for tre hundre personer men likevel måtte nye bord og stoler hentes fram. Først på dagen var det nedleggelse av blomster ved General Fleischers minnesmerke på Lapphaugen. Etter folketoget var det kransenedleggelse ved kirka og gudstjeneste etterpå.

17. mai toget gikk i år fra Lauvhallen til Lavangsheim og returnerte til hallen. Foto: Ulf Antonsen
Fra høyre Ronja Kristin Svendsen Wetterhus og Andrine Helgesen. Foto: Ulf Antonsen
Svært mange stilet med kofter og bunader av ulike slag i folketoget. Foto: Ulf Antonsen
Nawal – Jassem fra Syria med lille Omar på armen, syntes det var flott å feire 17. mai. Foto: Ulf Antonsen