– Jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd om en motorsyklist eller mopedist hadde truffet pinnene, sier Johannessen, som er bussjåfør av yrke.

Johannessen var mandag på tur med privatbilen til Skognesholmen fra Finnsnes. Bortsett fra alle hullene han måtte styre unna, ante han fred og ingen fare. Men cirka 200 meter før krysset merket han at dekkene på venstre side av bilen traff noe skarpt i veibanen.

– Jeg var sikker på at jeg hadde punktert, og snudde og kjørte tilbake for å se hva jeg hadde truffet. Jeg ble mildt sagt forbannet og irritert over synet som møtte meg.

– Plastpinnene stakk cirka 5-6 centimeter opp av asfalten. Ett er at de kunne ha skadet dekkene på en bil, men for en motorsykkel eller moped kunne utfallet blitt fatalt. Man kan bare tenke seg hva som skjer hvis en MC eller moped i fart plutselig får dekkene revet sund eller kommer ut av styring, noe som lett kunne skje av å treffe noe slikt.

Satt bom fast

Johannessen sier plastpinnene må ha vært boret ned i asfalten med vitende og vilje.

– Jeg forsøkte å slite dem opp med nevene, men de satt så bom fast at jeg klarte det ikke. Det nyttet ikke å sparke i dem med støvlene heller. Jeg måtte bruke en jordspade jeg hadde liggende i bilen. Pinnene var laget av knallhard plastikk. Jeg måtte dælje til av all kraft med spaden for å greie og knuse dem.

– Hvorfor noen har funnet på dette er et stort spørsmål. Det virker som ren jævelskap og sabotasje. Enten det, eller så har pinnene tilhørt noe måleutstyr som har vært festet i asfalten.

Ukjent

Daglig leder Erik Espnes i firmaet som har vedlikehold av strekninga, Presis Vegdrift, sier at han ikke kjenner til dette.

– Hva synes du umiddelbart om at noen kan ha boret ned to plastpinner i kjørebanen på fylkesveien?

– Det virker rart, men jeg har ikke peiling på hva dette er, og kan ikke gi noen kommentarer, sier Espnes.

Folkebladet lyktes ikke mandag ettermiddag å få en kommentar fra Statens vegvesen.