I starten av april skrev Folkebladet at Forsvarsmateriell avslo å låne ut bryggesystemet til Millionfisken. Det ble begrunnet med nye prosedyrer for utlån, at bryggene er i dårlig forfatning og at det kan bli aktuelt med avhending. Millionfisken har lånt og hentet bryggesystemene i Gratangen siden oppstarten av arrangementet

Tiden har jobba mot oss

Siden planlagt permanent brygge og båtplasser ikke kommer på plass i år ville det være svært uheldig for arrangementet om ikke bryggesystemet ble utlånt.

– Jeg ble satt på denne oppgaven. Saken er jo at tiden har jobba litt mot oss i forhold til investeringene for å etablere eget bryggesystem og båtplasser. Om jeg har trukket meg ut har jeg sagt jeg kan hjelpe til. Det er helt greit, sier Marthinsen.

Får låne bryggene

– Jeg måtte bare legge meg flat og si vi kanskje måtte avlyse arrangementet om vi ikke fikk lånt dem. Etter mange telefoner og mye argumentasjon fikk jeg svaret at vi får låne bryggene. De forsto at dette ville bli et stort problem for oss. Dette er jo også det siste året vi har bruk for dem, sier Marthinsen.

Det kreves egenkapital, både i forhold til private som skal kjøpe båtplass og fra næringslivet for å få permanent brygge på plass. Det kan være snakk om opp imot en million kroner før en kommer i gang.