Etter en relativt jevn førsteomgang, med et lite Finnsnes-overtak både spillemessig og sjansemessig, fungerte ting bedre for Finnsnes i andre omgang mot et tamt Skeid-lag.

Og drøye 20 minutter før slutt hadde Andreas Løvland tidenes mulighet til å gi Finnsnes ledelsen, og samtidig fullføre en fantastisk prestasjon av han selv og spiss Jonas Simonsen.

For innlegget fra Simonsen havnet perfekt på foten til Løvland, som elegant dempet den og la den perfekt tilrette for seg selv. Skuddet dundret i tverrliggeren og spratt ut til kast.

– Det er veldig surt. Alt stemte, innlegget, touchen, egentlig alt bortsett fra avslutningen. Det er veldig bittert nå, sier Løvland selv om kjempesjansen.

– Hadde han sust den i vinkelen hadde det vært en av de bedre på Finnsnes stadion, forteller trener Bjørn Johansen om muligheten.

Flere kjempesjanser

Men det var ikke bare «Løva» som hadde muligheten til å avgjøre mot Skeid. Både Fredrik Lund og Jonathan Barlow hadde sine kjempesjanser til å score Finnsnes første hjemmemål for sesongen, men marginene var ikke på FILs side mot ubeseirede Skeid. Totalt vant FIL sjansestatistikken 6-2.

– Vi var på nippen til det. Både prestasjonen og det vi skapte hadde fortjent mer, mener Johansen.

Etter to sure 0-1 tap mot henholdsvis Grorud og HamKam i de to første hjemmekampene, er «Bummen» adskillig mer fornøyd med prestasjonen mot Skeid.

– Det var et steg i riktig retning. Flere spillere våger mer med ball og vi står godt defensivt mot et Skeid-lag som så helt ordinær ut.

– Det er ingen tvil om at vi gjerne skulle hatt tre poeng, men i dag er jeg fornøyd. Vi får mye juling når vi har seks mann ute, men vi kan ikke bruke det som en forklaring. Derfor var det viktig å bevise for oss selv at vi har en tropp som mestrer de utfordringene. Summa summarum er jeg fornøyd, sier Johansen.

Seks mann ute

Det er Andreas Løvland enig i.

– Vi har hatt to hjemmekamper som har lugget litt. I dag stemmer mye bortsett fra siste finishen.

Finnsnes opplevde litt av et mannefall den siste uken. Christian Arnesen var tiltenkt en startplass mot Skeid, men måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom. I tillegg er Vebjørn Grunnvoll, Sander Birkeland, Markus Rolandsen og Tom-Erik Bang Kristiansen ute på ubestemt tid.

– I tillegg har Joakim (Nilsen red. anm.) selvdiagnostisert seg selv som ute i hele mai. Vi har fått mye på en gang, men det er en del av gamet. Da er det desto bedre å vite at man har en tropp som burde ha vunnet mot et lag som Skeid.

De mange skadene i FIL o dagen gjorde at benken bestod av Tor-Inge Kristiansen og fire juniorer.

Blant dem var Jørgen Sæterbø Larsen, som fikk muligheten da Fredrik Lund måtte ut med skade.

– Det er trivelig at vi finner rom for det. Det er små innputt som gjør at de vil vokse med opplevelse og får kjenne på nivået.

DEFENSIVT GOD: Andreas Østeraas hadde god kontroll på Skeids storsorer David Tavakoli.