Senja tok ledelsen i første omgang etter 31 minutter da Tobias Nymo Melseth avsluttet et vakkert angrep med å plassere avslutningen i lengste hjørne.

Ti minutter ut i andre omgang fikk Alta 2 straffe. Et straffespark Senja-trener Thomas Hagerupsen mener aldri skulle ha blitt dømt.

– Spilleren til Alta er langt utenfor dødlinja. Alle spillerne stopper opp, så se de at han begynner å springe igjen. Øyvind (Kildalsen red. anm.) hopper da framfor og lager straffe, sier Hagerupsen om situasjonen.

– Når det er sagt, så er det fantastisk at han (Erlend Henriksen) ikke bare redder straffen, men kommer og tar returen også. Det er en sinnssyk jobb av Erlend, han er den store helten, legger treneren til.

Alta så rødt

Han mener Senja burde avgjort kampen i løpet av de 30 første minuttene.

– Noen forteller meg at vi har 12-13 hundreprosentsjanser. Sebastian har blant annet en avslutning fra 35 meter i tverrliggeren. Det er kino at vi ikke leder 4-0 til pause, sier Hagerupsen.

Alta 2 fikk også en mann utvist midtveis i andre omgang og med én mann mer kontrollerte Senja inn en meget viktig trepoenger i Finnmarkshallen.

– Kampbildet ble ikke endret noe av det. Vi dominerer dem til de grader i 90 minutter.

Spår storseier over Skjervøy

Kommende lørdag venter Skjervøy på hjemmebane.

– Vi må gjennom en slik kamp som dette for å komme i flytsonen. Når Skjervøy kommer på besøk skal vi vinne den også. Da blir det en komfortabel seier og da er vi i sonen vi skal være i. Da er det bare å reise rundt og hente poeng. Vi er gode nok til å gjøre det, så handler det om å få marginene med oss.