Braathen Rongveds far, Knut Braathen, er fra Finnsnes og var en habil fotballspiller til og med junioralder, da han la fotballskoene på hylla og flyttet til Oslo.

Flere somre har Braathen Rongved tilbringt «på kaia» på Finnsnes med familien.

– Jeg har vært der noen få ganger på sommeren. Da har vi vært ved kaia og bodd hos Helga og Olav (Lund red. anm.). Da bodde vi der, fisket litt og slike ting, sier Braathen Rongved om forholdet til Finnsnes.

– Det har vært veldig hyggelig å være der de gangene jeg har vært der. Jeg har skjønt at de kjenner til pappa og familien ganske godt.

Sterk start

De siste årene har det imidlertid kun blitt Finnsnes-besøk i forbindelse med 2. divisjonsoppgjørene på Finnsnes idrettspark.

Det har endt med 2-3 seier i 2014, 4-0 tap i 2015 og 0-0 i 2016.

– Det har vært tøft de gangene vi har vært der oppe. Det er et robust lag med mye tæl. Jeg ser for meg en knalltøff match. Her hjemme har vi hatt bra tak på dem, men der oppe har det vært ganske jevnt. Jeg går ut ifra at det blir en ny jevn match.

Skeid har fått en meget god start på sesongen. Fire seiere, en målforskjell på 8-0 og avansement i cupen er absolutt godkjent for Tom Nordlies mannskap.

Braathen Rongved har startet alle kampene og har scoret to mål.

– Poengmessig kunne det ikke blitt bedre. Spillemessig har vi vært litt varierende. Mot Brumunddal (2-0) var det ikke bra, mens mot Asker (3-0) var det meget bra. Vi har plukket poeng og har full pott sålangt, så det kunne ikke vært bedre, sier Skeid-kapteinen.

Et topplag

I fjor var de med og terget Finnsnes og TUIL i toppen, men endte til slutt på tredjeplass, fire poeng bak Finnsnes.

Etter den gode starten ser Braathen Rongved for seg at Skeid vil være med å kjempe i toppen i år også.

– Vi har en målsetning om å være høyt oppe, men vi vet at det er knallharde lag i avdelingen. Vi har en ung tropp, mye nytt og har mistet noen bra spillere. Slik oddsen var før sesongen synes jeg vi var litt vel favoritter, men vi har gjort det bra og får for å være med i toppen slik vi har spilt nå. Det må være målsetningen, alt annet blir feil.

Mer tempo

Etter forrige møte mellom lagene ble Skeid-trener Tom Nordlie beskrevet som en klovn som hørte hjemme på et sirkus av FIL-trener Bjørn Johansen.

– Hvordan blir det å møte han igjen?

– Det har jeg null problemer mer. Tom Nordlie er hjertelig velkommen til Finnsnes stadion. Det var ting sagt i en opphetet situasjon, jeg regner med han tålte det på samme måte som vi tåler å høre det fra den kanten, sier «Bummen».

Han mener Skeid fremstår som et bedre lag i år kontra i fjor.

– De er mer komplett og jobber hardere. De fremstår mer samlet og solid enn de gjorde i fjor. Det er en voksen oppgave vi har foran oss. Men vi er gode på vårt beste.

Finnsnes har tapt begge sine hjemmekamper mot Grorud og HamKam. FIL-treneren vil se et høyere balltempo når Skeid kommer på besøk.

– Vi har hatt kampbilder der Grorud har ligget ekstremt defensiv og HamKam som tok lite sjanser. Vi møter gode fotballag som gjør det vanskelig. Da er vi nødt til å ha et høyere balltempo. Nøkkelen ligger for oss å få mer fart på kula og få lag til å sprekke opp.

– Raufoss-kampen var solid, så det går i riktig retning.

FIL må klare seg uten Vebjørn Grunnvoll som er ute med skulderskade. Joakim Nilsen har avskrevet seg selv til kampen, men «Bummen» ville ikke utelukke høyrebacken før den siste testen fredag kveld.