Det opplyser dramapedagog Ingvild Lauritsdatter Solli ved Kulturskolen i Lenvik.

– Vi har latt oss inspirere av manuset til Olla Rypdahl, men de to eventyrene er i stor grad kommet til liv ved hjelp av improvisasjon og lek uten manus. «Det Forsvunnede Smykket» har blitt til ved at elevene har improvisert og dramatisert. Jeg har filmet og deretter skrevet ned teksten og handlingene, forklarer Solli. Hun er både imponert og stolt av sine elever.

– Det er Drama 1, som består av ni og ti år gamle barn, som har gjort dette, og vist slik utrolig innsikt i dramaturgi.

Få kvinner

Den neste historien man har tatt tak i er «Tre brødre». Det Drama 3, som består av skuespillere fra ungdomsskole og videregående, som tøyd og vridd på.

– Da vi jobbet med denne historien ble vi også oppmerksom på hvor få kvinnelige helter det er i de kjente eventyrene. Vårt bidrag til å bøte på det var å kalle vår fortelling «Tre søstre som ikke var brødre», og la den handle om tre søstre i stedet for tre brødre. Den opprinnelige «Tusen og en natt» har innslag som gjør at den passer best for voksne. Vår utgave, som elevene har kommet opp med så mange ideer til, passer både for barn, ungdom og voksne, understreker Ingvild Lauritsdatter Solli.

Det er tre gjøglere som binder sammen forestillingen, som dramapedagogen velger å beskrive som fortellere i stedet for konferansierer.

Humoristisk

«Våre 1001 netter», der tittelen henviser til at det man vil se på Finnsnes har en sterkt bearbeidet form, er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes førstkommende lørdag. Forestilingen har gratis inngang for alle under 16 år.

– Billetsalget er godt i gang, men jeg håper at vi selger mange flere før lørdag. Elevene har vært så flinke, og det er så mye å le av denne forestillingen at jeg håper at flest mulig kommer og ser på den. En full sal vil jo være en enorm oppmuntring for barna og ungdommen som medvirker i den. Den varer i omlag en time og femten minutter, slutter dramapedagogen.

En av elevene ved dramalinjen viser fram plakaten til forestillingen.