– Personlig synes jeg vi vet for lite i dag. Saken må gjerne debatteres, men debatten blir kanskje farget av at vi vet for lite, påpekte Louis S. Edvardsen (H) da saken om Finnsnes barneskole skulle opp til behandling i Lenvik kommunestyre torsdag.

Som kjent har Multiconsult utarbeidet en tilstandsrapport vedrørende barneskolen. I korte trekk konstateres det i rapporten at skolebygget er i så dårlig forfatning at planlagt renovering og utbygging frarådes. Flere politikere har uttrykket sjokk og vantro over situasjonen. Så var også tilfellet i kommunestyret.

– Det er depressiv lesing, sa den frittstående representanten Jasmin Agovic-Nordaas.

Pekte på gammelskolen

Nordaas var enig i at det var greit å avvente den store debatten til administrasjonen har fått utredet skolesaken videre, men så sitt snitt til å komme med et innspill.

– Den gamle ungdomsskolen kan faktisk være en grei bygning å benytte i denne anledning. Den er sentrumsnær, dekker arealbehovet og på toppen av det hele eier kommunen eiendommen. Kanskje kan kostnadene halveres dersom vi bruker gammelskolen, påpekte Agovic-Nordaas.

Han frykter nemlig at det vil kunne koste Lenvik kommune opp mot 400 millioner kroner å bygge ny barneskole. Ap-politiker Kay Erling Ludvigsen likte ikke innspillet.

– Tyr vi til gammelskolen mener jeg personlig at det vil være en falitterklæring – da vil kaoset være komplett. Står det så dårlig til med barneskolen som det ser ut til, så mener jeg vi har en ting å gjøre og det er å bygge nytt.

Stiller i neste møte

Et enstemmig kommunestyre stilte seg bak at rådmannen med bakgrunn i tilstandsrapporten nå skal utrede saken videre for å bestemme en endelig løsning for barneskolen. I den anledning ble det også vedtatt å nedsette en arbeidsgruppe, som i tillegg til representanter fra rådmannens administrasjon skal bestå av Kjetil Johnsen (Ap), leder for miljø og forvaltning og Bjørn Richard Pedersen (Sp), leder av utvalg for utvalg for oppvekst og kultur.

I neste kommunestyremøte 29. juni stiller Multiconsult for å informere om rapporten som er utarbeidet.

En tilstandsrapport utarbeidet av Multiconsult konstaterer med at 84 prosent av bygningsmassen til Finnsnes barneskole er i dårlig stand. Foto: Fredrik Kampevoll