En av underholderne er Maria Kildahl Kristoffersen, som både skal synge og akkompagnere på tangenter. Hun har vært ute en vinterdag før i samme ærend, og tar ting med knusende ro.

– Blir det kaldt har jeg votter på helt til jeg skal begynne å spille, sier hun. Hun er en av i alt fem elever på linjen for popvokal ved Kulturskolen i Lenvik som skal opptre på torget på Finnsnes på nasjonaldagen. Alle fem har Lars Torbjørn Steinholdt som sangpedagog.

– Disse jentene er skikkelig gode. De har store talenter og bruker stemmene sine svært forskjellig, det er derfor ekstra stas å høre dem opptre sammen, sier Stenholdt.

Spesiell dag

Både Maria Kildahl Kristoffersen og hennes medelever hos unge Stenholdt synes det er litt spesielt å opptre på nasjonaldagen.

– Da er det jo mange mennesker samlet på Finnsnes, både barn og voksne. Når man opptrer i en slik sammenheng har man jo en bredere publikumsmasse enn det man vanligvis har, påpeker Malene Bjørnstad-Nicolaisen.

Elevene til Stenholdt kommer inn avslutningsvis i underholdningen på torget, og i tillegg til dem har blant annet pianoelev Charlotte Mathisen et innslag.

Godt samarbeid

– Er låtene dere skal fremføre preget av dagen der skal opptre på?

Lars Torbjørn Stenholdt svarer:

– Nei, bortsett fra en allsang de skal medvirke i er låtvalget gjort ut fra det repertoaret jentene har øvd inn.

Det er Lions Club Finnsnes som igjen står som arrangør av 17. mai-markeringen på Finnsnes.

– I tillegg må det nevnes at vi har fått Aktiv Dans til å vise frem litt av det de kan på torget, sier Birger Caspersen i arrangementkomiteen. Han har blant annet ansvaret for underholdningen på torget.

– Fra vår side vil vi gjerne understreke det gode samarbeidet vi har hatt med Kulturskolen i Lenvik og Odd-Halvdan Jakobsen i UKM når det gjelder å bidra til underholdningsinnslagene på torget på nasjonaldagen, sier Caspersen, som håper på godt vær denne dagen.

SANGPEDAGOG: Lars Torbjørn Stenholdt underviser i sang på Kulturskolen i Lenvik. Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen