De er helt i oppstartsfasen, men både båtplass og hus for den nye virksomheten på Husøya er allerede på plass. Visitnorthsenja vil drive helårsbasert virksomhet innen turisme med hovedvekt på opplevelser og mat.

– Vi skal selge en skreddersydd pakkeløsning som inkluderer overnatting, mat og opplevelser for grupper av turister, forteller Susanne Johnsen, som starter opp virksomheten sammen med sin kjæreste Thor Meland.

Spektakulær utsikt

Johnsen driver i dag kafeen «Den lille Perle» på Husøya, som kun er åpen om sommeren fra juni til august.

– Det er i dag ingen overnattingsmuligheter på Husøya forutenom en airbnb-leilighet. Mange av kundene som kommer inn på kafeen etterspør overnatting, og jeg har til og med hatt turister som har fått overnatte hjemme hos meg i mangel av noe annet, forteller Johnsen.

Visitnorthsenja vil ha overnatting i et hus som ligger under fjellet Riven, som er på fastlandssiden like før du kjører over til Husøya.

– Det har en spektakulær utsikt over Husøya, fjorden og havet, forteller Johnsen stolt.

Huset har plass til grupper på 8-10 mennesker.

– Vi retter oss særlig mot bedriftsmarkedet, vennegrupper eller familiegrupper, sier Johnsen.

De skal lage maten selv og vil tilby aktiviteter tilknyttet til sesongen.

– Vi skal selge et nisjeprodukt hvor vi syr en pakkeløsning etter hva kunden ønsker og hvor vi er vertskap under hele turen. Vi vil blant annet tilby aktiviteter som fiske på havet, gå på truger, vandring på fjellet og randonèeski.

Lokal mat

Og de vil ha mat fra lokale leverandører med fokus på kvalitet.

– Vi holder på nå med å finne ulike matleverandører på Senja. Fisken fisker vi selv her fra Husøya, men spesielt kjøttleverandører er noe vi leter etter nå, sier Johnsen.

Om alt går etter planen vil de starte opp 1. september i år.

– Vi har hatt en liten prøve i helga med en gruppe mennesker. Det gikk veldig bra. Og så må vi ha litt flere «prøvekaniner» på maten før vi starter opp, så det blir nok en del servering på venner og familie framover nå, humrer Johnsen.

Johnsen og Meland har allerede investert over to millioner kroner i virksomheten og har nå søkt Lenvik kommune om støtte til driftsmidler i oppstartsfasen.

Susanne Johnsen og kjæresten Thor Meland satser på helårsturisme.