Mens Fredriksen har vært gjest ved kongens bord ved en anledning tidligere, var det første gang Rita Karlsen satt i slikt celebert selskap.

– Aldri i tvil

Karlsen trengte ikke lang betenkningstid da det kom forespørsel fra fylkesmannen om hun kunne tenke seg å representere Troms fylke på Kong Harald og Dronning Sonjas fest i operahuset.

– For et par måneder siden jeg fikk en uventet og hyggelig telefon. Jeg var aldri i tvil om hva jeg skulle svare. Det var nok bare sykdom eller flykanselering som kunne stoppe meg denne gangen, sier Karlsen.

Fredriksen kunne slå fast at Kong Harald ikke har forandret seg stort siden de møttes for aller første gang. Kongen har fortsatt den lune humoren intakt.

– Det er heller ikke noe å utsette på humøret. Han har de samme trekkene som da jeg møtte han forrige gang i kraft av det vervet jeg hadde i skøyteforbundet. Jeg synes først og fremst det var spesielt og artig å bli invitert til denne seansen ettersom det var en fest som var forbeholdt noen få i hvert fylke. Jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg var invitert og en av gjestene, sier Fredriksen.

Aktiv

Odd Fredriksen mener det må ha sammenheng med at han gjennom det meste av sitt voksne liv har vært aktiv både i jobbsammenheng og på privaten. Det ble 35 år i skoleverket som lærer og rektor før han i 2009 fikk i oppdrag å drifte «sjumilssteget» som fylkesmannen i Troms satte i gang.

– Jeg er glad i å være sammen med folk og synes fortsatt det er både inspirerende og meningsfylt å gå på jobb. Derfor har jeg ingen umiddelbare planer om å gi meg.

Rita Karlsen er klar på at hele seansen gjorde inntrykk, og synes det er vanskelig å trekke frem noe især.

– Dersom jeg skal trekke frem en eller to ting så må det være talen til Kongeparet og den unge gutten som sang. Underholdningen var i likhet med resten av opplegget strømlinjeformet, sa bedriftslederen som var så heldig å få sitte nært Kongeparet.

Også Fredriksen var imponert over talen.

– Både Dronning Sonja og Kong Harald er så naturlige i måten de er på. Jeg tenkte som så at jeg er heldig som får være med på dette ettersom det er så mange som har gjort mye og har fortjent å få ta del i dette.

Rita Karlsen, som tidligere har hatt kongeparet på visitt på Husøy, trekker frem kongeparets folkelighet.

– -Jeg synes det forteller mye om kongeparets folkelighet at de inviterer folk fra grasrota i en slik setting. Det er nok en viktig grunn til at så mange ønsker å identifisere seg med dem, avslutter Karlsen.