Administrasjonen har utarbeidet en full oversikt over Lenvik kommunes bygg- og eiendomsmasse, og har i den anledning også foreslått ulike tiltak som kan eller bør gjøres. Det er her det kommer frem at administrasjonen ser for seg en annen fremtid for Rossfjord sykehjem enn det som gjelder i dag.

«Bygget bør tilpasses til ny og endret bruk/ drift. Ominnredes til mindre og tilpassede leiligheter. Legekontordel står tomt i dag», omtales det helt kort i utreninga.

Rita Myrvang, som i flere sammenhenger har engasjert seg sterkt for sykehjemmet, synes forslaget er ugreit.

– Når det skulle lages en utredning vedrørende bygningsmassen forventet jeg at det skulle stå noe om behov for renovering, vedlikehold og lignende, samt hva som kunne gjøres med legekontoret som står tomt. I stedet finner vi altså at det plutselig jobbes med en idé om å gjøre om sykehjemmet til leiligheter. Det synes jeg ikke noe om, understreker Myrvang.

Opp i kommunestyret

Utvalg for miljø og forvaltning har allerede behandlet saken og gitt sin tilskutning til at administrasjonens forslag legges til grunn i den videre planlegginga og utviklinga av kommunal bygningsmasse. Kommunestyret behandles saken torsdag 11. mai.

– Det virker som om omhjemling av sykehjemmet er sneket inn her, og det uten at de i utvalget har reagert. For så vidt jeg kjenner til finnes det ikke noe politisk vedtak om at sykehjemmet skal omhjemles, poengterer Myrvang.

Omhjemlingsspøkelset har ridd Rossfjord sykehjem tidligere, blant annet i 2012 og 2013 da sykehjemmet var foreslått omhjemlet til omsorgsplasser. Myrvang trodde freden hadde senket seg etter disse kampene, men kjenner på bekymringa etter å ha lest administrasjonens utredning.

– Samtidig får jeg bare positive tilbakemeldinger fra politikere fra flere partier når det gjelder Rossfjord sykehjem, altså at ingen av dem er positive til omhjemling av sykehjemmet. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor dette med ominnredning til leiligheter plutselig dukker opp – det må være feil, understreker Myrvang.

– Ikke et handlingsprogram

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Kjetil Johnsen (Ap), som er leder av utvalg for miljø og forvaltning. Nestleder Louis S. Edvardsen (H) poengterer at det er en rapport om kommunens bygningsmasse som administrasjonen har lagt frem og ikke en handlingsplan.

– Denne omhandler administrasjonens tanker om kommunens bygg, og det er ikke sånn at vi politikerne ved å behandle denne sier ja til alle tiltak som er foreslått, sier Edvardsen.

Han påpeker at det er opp til politikerne å legge føringene når det eventuelt ved et senere tidspunkt kommer opp konkrete saker om tiltak.

– Det er heller ikke slik at det er bare Rossfjord sykehjem som er omtalt i denne rapporten, blant annet står der ganske mye om den gamle ungdomsskole på Silsand, poengterer Edvardsen.

Han er klar på at man ikke trenger å bekymre seg for sykehjemmet i Rossfjord i denne omgang.

Rita myrvang stiller seg tvilende til utredninga. Foto: Fredrik Kampevoll
Louis S. Edvardsen (H) understreker at det ikke er noen grunn til bekymring for Rossfjord sykehjem. Foto: Maria Holm Simonsen