Morten Eriksen, som er en av eierne av Pila Pub & Kultur, bekrefter at artisten Matti Røssland aldri har opptrådt der før.

– Vi har lagt oss på en linje der vi forsøker å presentere et bredest mulig spekter av artister og sjangre med de ressursene vi har til rådighet til å booke musikk til en såpass liten pub som vår. Plassen er begrenset, og vanligvis setter vi et tak på 60 personer. Da er det er sitteplasser for alle, forklarer Eriksen.

Oppdaget

Er pågangen veldig stor kan man ta inn flere.

– Da Stephen Ackles opptrådte her tok vi inn 80, og vi vil fortsatt gjøre vårt beste for å ta inn flest mulig av de som kommer.

Matti Røssland ble i sin tid oppdaget av Ivar Dyrhøy og Åge Aleksandersen. Nærmere bestemt på tampen av 80-tallet. I 1989 ga han ut sitt første album «Hanen Galer», som ble godt mottatt av norske kritikere. Røsslands andre utgivelse var albumet «Tøffe Tider». Det kom i 1992, og for tittelsporet på det ble han tildelt NOPA-prisen for årets verk innen tekst.

– Matti Røssland kommer alene, men jeg regner med at han har med seg gitaren. Han er en etablert artist som kanskje ikke er så kjent i vårt område, og spilles ofte på radioen.

– I hvilken sjanger vil du plassere han?

– Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner så godt til ham. Pop eller visepop, tipper jeg. Men han blir beskrevet som en artist som er veldig god på tekst, og som serverer melankolske gladlåter i beste New Jersey-tradisjon.

Spesiell ramme

– Hvordan sikrer man seg billetter til konserten?

– Vi legger dem alltid ut til salg på nærbutikken vår. Er det billetter igjen selges disse i døra samme kveld.

Morten Eriksen setter pris på at Pila Pub & Kultur har etablert seg som en mangfoldig scene i regionen.

– Mange har etterhvert hørt om stedet vårt selv om de ikke har vært her. På konsertene vi har kommer det også mennesker fra Finnsnes, Sørreisa og flere steder på Senja. Det er noe vi setter stor pris på.

Konserten er delt inn i to avdelinger som hver har en varighet på 45 minutter.

ARENA: Pila Pub & Pub på Skaland. Foto: Reiner Schaufler