Sandra Midtskogen (16), Amalie Simonsen (16) er to av åtte elever på Sørreisa sentralskole som er med i ungdomsbedriften Sentral-kaka.

– Dette er ekte hjemmelaget brownies-kake som bare blandes med smør og egg. Vi har de på glass og den kan stå fremme som pynt. Sånn kake i glass er jo finere å gi i gave, enn posekake. Så har det vært et morsomt gruppearbeid og vi har lært så mye, sier jentene.

Oppskrift

Og slik kom de frem til oppskriften.

– Alle i gruppen laget den beste brownies-kaken de visste og tok med på skolen. Så smakte vi oss bare frem til hvem som hadde den beste oppskriften, og slik ble den til, smiler Midtskogen.

Snart utsolgt

De forteller at de har kanskje produsert rundt 70-80 krukker med ferdig-kake på glass.

– Nå før helgen har kanskje solgt litt over halvparten. Vi håper så klart at i løpet av helgen er alt borte, sier Midtskogen.

– Vi har fått god respons på produktet, legger Simonsen til.

Lokalt produkt

Kjøpmann Fritz Isaksen hos Rema 1000 synes det er gøy at ungdommene satser på egne produkter.

– Vi ønsker å legge tilrette for lokale produkter, og dette er kanskje et ørelite bidrag der. Det er artig at ungdommene viser initiativ og gjør alvor utav bedriftene sine, sier Isaksen til Folkebladet.

Han roser ungdommene som har solgt produktene i butikken.

– Ungdommer generelt får kanskje mye kjeft rundt om kring. Disse er kjempehøflige og ordentlig og det tror jeg også kundene våre merker. Kanskje dette gir motivasjon til andre å stå på å kjempe for sine ideer, avslutter Isaksen.