Christine Henriksen fyller snart 30 år, og bor i Oslo der hun jobber som psykolog. I sine yngre år medvirket hun flere ganger i UKM, og var i en periode fast medlem av Pål Moddi Knutsens første bandkonstellasjon Paraboles Volantes, som også rakk å gjøre seg bemerket seg på landsbasis.

Duoen som Henriksen er med i nå har også et ganske originalt navn. De kaller seg De Ubrukelige, der den mannlige delen av duoen er lege og heter Halvard Høiberg. Hans instrument er gitar.

Det er Christine Henriksen, som i tillegg til å være vokalist også trakterer instrumentet fiolin, som skriver låttekstene og komponerer musikken. Duoen får stadig tilbud om spillejobber på etablerte scener i hovedstaden.

Artig og dristig oppsetning på festivalen Nestor i bookingtrioen til Kråkeslottfestivalen, Georg Blichfeldt, mener det er verdt å få med seg det som skjer i Skipperstua lørdag under festivalen. Samme interesse

– Var det gjennom jobben du traff din makker i duoen?

– Nei, vi hadde noen opptredener sammen i annen sammenheng, og da vi tilfeldigvis møttes på gata i 2015 begynte vi å snakke om at vi hadde de samme interessene. Nemlig musikk.

– Dere har begge andre jobber. Er musikken en hobby?

– Den er nok mer enn det. Vi pleier å si at vi lever for musikken, men ikke av den.

– Skriver du tekstene på norsk eller engelsk?

– Jeg skriver tekstene på kav nordnorsk.

– Er tekstene på noen måte preget av yrket du har?

– Nei, det vil jeg ikke si. De er faktisk ganske humoristiske, med det jeg vil kalle et nordnorsk skråblikk på små og store ting som mat og kjærlighet.

Fire opptredener

– Du har opptrådt på Kråkeslottfestivalen før.

– Ja, både i tiden med Moddis band og som en del av duoen De Ubrukelige i fjor. Jeg synes det er svært hyggelig gjort av Georg Blichfeldt å invitere oss tilbake i år. Det var jo også han som ga oss en sjanse og en scene på festivalen da vi var unge.

Christine Henriksen skal til sammen gjøre fire opptredener under kråkeslottfestivalen.

– Jeg har to opptredener sammen med Halvard i De Ubrukelige lørdag, men skal også spille fiolin sammen med folkene i Dylan på nordnorsk fredag. Og faktisk er alle fire konsertene allerede utsolgt.