Prosessen med å klargjøre de 400 dekarene i Klubben næringsområde til industri- og næringsformål ble sparket igang tidligere i år. Lenvik formannskap, som er styringsgruppa for utviklingsprosjektet, fikk tirsdag en orientering om gangen i prosjektet så langt.

– Dette kommer til å koste penger, men nå i første fase er det en rimelig grei affære innafor egne bevilgninger. I det øyeblikket vi nærmer oss en annen økonomisk ramme kommer vi tilbake til formannskapet med det, opplyste næringssjef Bjørn Fredriksen til politikerne.

Kostnader til tross, så var det fra flere hold rundt formannskapsbordet påpekt at det er viktig for kommunen å vise offensivitet.

– Det forplikter når man har sagt at man skal være ambisiøs på næring. Vi må ha tilgjengelige arealer å tilby når forespørslene kommer, påpekte ordfører Geir-Inge Sivertsen.

Ganske stor interesse

Kommunen har fått henvendelser fra konsulentselskaper, som på vegne av klienter har etterspurt mulige og tilrettelagte arealer for plasskrevende virksomheter. Ordfører Sivertsen ble spurt om å si noe mer konkret om hvilke aktører og henvendelser det er snakk om. Det var imidlertid ikke så veldig mye han kunne si.

– Når man er hemmelighetsfull er det ikke nødvendigvis fordi man ønsker å være hemmelighetsfull, men når det kommer henvendelser hit er det ikke alt som er modent for offentliggjøring. Det er en del av en litt større beslutningsprosess hos selskapene, og det skal man ha respekt for, sier Sivertsen til Folkebladet.

Ordføreren er likevel klar på at det er ganske stor interesse generelt sett for etableringer i regionen, og der Klubben næringsområde er et interessant område kanskje spesielt for noen næringer.

– For eksempel sjømatnæringa som ser på dette området som aktuelt for etableringer.

– Er det noen store sjømatbedrifter som har meldt sin interesse?

– Det er mange aktører som har henvendt seg og som henvender seg jevnlig. Dette gjelder både aktører som allerede er etablert i regionen og som har interesse av å ekspandere, samt nye aktører som ønsker å se på denne regionen med litt sånn nysgjerrige øyne, opplyser Sivertsen.

Svært positivt

Ordføreren understreker at han ikke kan kommentere om enkeltbedrifter har meldt seg, men understreker at interessen er stor.

– Det er kjempepositivt. Samtidig er det alltid sånn at skal en region eller en kommune være attraktiv for etableringer, så må man ha arealer tilgjengelige når forespørselen kommer. Ofte er det sånn at de som ønsker å etablere seg ikke har en tidshorisont på to-tre år for å vente på at det settes igang en reguleringsprosess, sier ordføreren.

Politikerne i Lenvik formannskap uttrykket begeistring for utviklinga av Klubben næringsområde da de ble orientert tirsdag. Foto: Maria Holm Simonsen