– Jeg banket på rutene og prøvde å få opp døra i flere minutter. Jeg fikk heller ikke tak i butikkeieren. Til slutt måtte jeg bare ringe politiet, forteller pappa Frode Hansen fra Senja.

Sammen med sin sønn Georg (8) var Hansen inne på lekebutikken Lekia onsdag ettermiddag. Mens gutten så på lekene gikk pappa en snartur inn på matbutikken ved siden av for å handle poteter. De avtalte å møtes inne i lekebutikken igjen så snart pappa var ferdig.

– Jeg var ikke lenge borte. Da jeg kom tilbake var døren til lekebutikken stengt. Det hang en lapp på døra hvor det sto: «Ute et ærend. Straks tilbake», forteller Hansen.

– Jeg ble veldig stresset, innrømmer han.

Alene inne i lekebutikken

Etter å ha banket på rutene noen minutter dukket Georg fram fra noen reoler inne i butikken. Han var alene igjen inne i den låste butikken.

– Jeg var redd for hvordan han skulle reagere, forteller Hansen.

Han ringte til butikkjeden men fikk ikke tak i noen der og da. Til slutt ringte den fortvilte pappaen til politiet. Før politiet rakk å rykke ut var heldigvis den ansatte kommet tilbake til butikken igjen.

Pappaen anslår at Georg var alene inne i butikken i nærmere 20 minutter. Den tøffe 8-åringen tok det hele med fatning.

–Heldigvis gikk alt bra. Han er en tøffing så han tok det med fatning, men jeg så at det også var litt ubehagelig for han, sier Hansen.

Ordnet opp

Når uhellet først var ute synes han butikkjeden har håndtert det fint.

– Jeg tok kontakt med kjeden og fortalte hva som hadde skjedd, og lurte på om de hadde en kommentar til det. Jeg fikk raskt tilbakemelding hvor de beklaget det som hadde skjedd, og at de håpet vi ville komme tilbake til butikken for å få en overraskelse som et plaster på såret. De ordnet opp på en ryddig og ordentlig måte, sier Hansen.

Butikkeier anslår at den ansatte var borte fra butikken i nærmere 10 minuter.

Folkebladet har vært i kontakt med den ansatte som er svært lei seg over det som har skjedd. Hun sier hun sjekket butikken og var i god tro om at den var tom da hun skulle ut et ærend.

Kjedeleder Espen Sandberg i Lekia Norge sier det er et beklagelig uhell som har skjedd.

– Det er en veldig fortvilt butikkansatt som har sjekket butikken og trodde den var tom da hun forlot for å gjøre et raskt ærend. Det skal ikke skje. Det er veldig trist først og fremst for barnet og foreldrene, men også for den ansatte som er veldig lei seg, sier Sandberg.

Han sier Lekia vil overrekke barnet et gavekort på butikken som plaster på såret.