I vår serie med russ av edel årgang har vi i dag plukket fram seks rødruss ved Finnfjordbotn vidaregående skole tidlig på 90-tallet — før internett, epost og smarttelefonens tid, men alle kunne i det minste nås på fasttelefon med retningsnummer 089!

Stein-Wiggo Jakobsen fra Leiknes var en meget god fotballspiller for FIL på 90-tallet — han har studert matematikk og biologi og jobber nå ved den videregående skolen i Finnfjordbotn, der han selv var russ i 1992.

Samme år gikk også Janne Kristin Olsen (Minde) fra Rossfjordstraumen ut — hun er nå bosatt på Finnsnes og jobber i Lenvik kommune.

Linda Pedersen fra Holmemo var russ i 1993 — hun har jobbet lenge i Folkebladet og er nå reporter ved NRK sitt Finnsnes-kontor. Susanne Vangen fra Sørreisa gikk ut fra Finnfjordbotn i 1991, var lenge et kjent fjes bak bardisken på Ottos på 90-tallet, men jobber nå i SAS.

Tonni Nylund fra Torsken var rødruss i 1993 — han er nå en profilert politiker for Frp i Lenvik kommune. En annen Nylund med fornavn Geir, fra Reinelv eller Clean River som det står på russekortet, var rødruss i 1992 — har vært eier og daglig leder for entreprenørselskapet Maskin og Anlegg, men overdro virksomheten til TP Maskin for noen år siden.

Russekortene er hentet fra samlingen til fru Øwre på russens nærbutikk i Finnfjordbotn. Bildetekst: Olaf Øwre