Finnsnes slet seg videre til andre runde i cupen etter en dramakamp i Narvik mot Mjølner i første runde.

Hat-trick av Jonas Simonsen, der han scoret det avgjørende målet minuttet før full tid i andre ekstraomgang, sørget for at Finnsnes slapp med skrekken mot 3. divisjonslaget.

Tirsdag ble oppsettet for andre runde klart. Finnsnes møter Tromsø hjemme onsdag 24. mai.

– Vi hadde kanskje håpet på lettere motstand for å øke sjansene for å gå videre til tredje runde. Det hadde kanskje vært ok å få et nytt navn til Finnsnes enn TIL, sier FIL-trener Bjørn Johansen om oppsettet.

Jevn kamp

To ganger tidligere har nemlig TIL-legenden møtt Tromsø hjemme i cupen som FIL-trener.

Første gangen var i 2011. Da gikk lagene til pause med 3-3 etter en heidundrende førsteomgang. Til slutt vant TIL komfortabelt 3-6 foran 749 tilskuere.

I 2014 møttes lagene i andre runde i cupen. Da ble det atskillig jevnere.

Etter 1-1 til pause og 2-2 etter både 90 minutter og ekstraomganger, skulle det hele avgjøres på straffe. Den duellen gikk TIL seirende ut av og vant 4-6 etter straffesparkkonkurranse.

Enkelte av de 545 tilskuerne som fulgte kampen mente imidlertid etter kampen at TIL gikk videre på bekostning av et bedre fotballag.

– Det var en jevn kamp hvor vi periodevis var bedre enn TIL. Så vi får håpe at alle gode ting er tre, sier «Bummen».

– Fullt mulig

FIL har et uttalt mål om å nå tredje runde i cupen. Så langt har klubben aldri kommet i norgesmesterskapet før.

Da er ikke TIL noen drømmemotstander for «Bummen» og co.

– I utgangspunktet skal eliteserien være noen hakk over oss, men i en enkelt cupkamp på hjemmebane vil jeg påstå at det er fullt mulig. TIL er selvfølgelig favoritter, men ikke kolossale favoritter som forrige gang. TIL er fortsatt på eliteserienivå, men vi har tatt mange hakk.

Før TIL gjester Finnsnes Idrettspark skal FIL møte Raufoss (borte), Skeid (hjemme) og Follo (borte) i serien.

– Det blir en flott ramme rundt kampen og sikkert mange spente folk både på Finnsnes-siden og TIL-siden. Det kan bli en jevn kamp hvis vi evner å komme på vårt høyeste nivå som vi hadde i fjor. Der har vi ikke vært enda, men vi har tre matcher før TIL i cupen og da håper jeg å få se mer trykk i det offensive spillet enn det vi har levert til nå.