FIL Turns våroppvisning mandag:

– Dette er en herlig gjeng som er både lavt og høyt under turntreningene, sa konferansier Hilde Berglund da hun annonserte 2-3 årsgruppa tidlig under våroppvisninga til FIL turn.

Noen tydelig nervøse, andre sprengfull av trang til å bare utfolde seg på turnmattene; Dette var et innslag som gikk rett hjem hos de over fem hundre tilskuerne som hadde funnet veien til FIL-hallen.

Turnere fra 2 til 46 år

– Vi har turnere i Finnsnes turn fra to år og opp til 46 år, forteller Heidi Dahl Gundersen som er leder i gymnastikkutvalget til FIL turn.

Hun forteller at da får alle turnerne vist fram det de har øvd på gjennom hele vinteren.

– For de turnerne som ikke skal delta på noen stevner er dette vårens store happening for dem, og det gjelder veldig mange. Som du ser er det ikke mange plassene ledig på tribunene i hallen, og heller ikke mange ledige parkeringsplasser å finne.

800 samlet i FIL-hallen

– Med turnerne og foreldre regner vi med at det er samlet vell 800 personer i hallen, sier Morten Karolius, leder i FIL turn.

Han forteller at denne våroppvisningen ikke består av noen form for konkurranser, men en ren oppvisning fra alle gruppene.

– Men vi har jo også konkurranseturnere her, som blant annet har deltatt i kretsmesterskap og NM i troppsgymnastikk, de ”indianerne” vi nylig viste er ungdomstroppen vår som deltok i Gym for Life i Salangen sist helg der det ble sølv, samt at Damepatruljen vår tok gullmedalje. Begge disse to troppene skal senere i år delt i World Gym for Life.

– Hvordan er det for disse unge turnerne, har de gruet seg?

– Det har nok blitt begge deler. Noen bryr seg ikke så mye om det, mens andre igjen har telt dager før forestillingen. Men det har jo gått greit med alle ungene som har vært uten på matta, og det har nok vært en stor opplevelse å være med på en slik forestilling.

– Akkurat det å forberede seg for disse unge turnerne har vært mye god læring for dem, og denne dagen er noe de nok vil huske lenge.

LUFTIG SVEV: Jubelen fra publikum sto i taket når de unge turnerne leverte svev som dette. Foto: Stein Wilhelmsen
Stappfullt: Både foreldre, onkler og tanter hadde funnet veien til FIL-hallen for å se på de unge turnerne. Foto: Stein Wilhelmsen
INDIANERE I NORD: Klare til kamp, og utstyrt med stor entusiasme. Denne ungdomstroppen skal senere i år delta i World Gym for Life, og møte utenlandske turnere. Foto: Stein Wilhelmsen
VÅRENS VAKRE EVENTYR: Heidi Dahl Gundersen som er leder i gymnastikkutvalget og Morten Karolius som er leder i Finnsnes turn hadde ansvaret for det meste som skjedde i FIL-hallen. Foto: Stein Wilhelmsen